Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Подновиха издирването на изчезналите от потъналата яхта в Сицилия

23 август 2024, 11:36 часа • 975 прочитания

Италианските пожарникари възобновиха издирването на дъщерята на британския технологичен магнат Майк Линч. Тя е последният изчезнал човек след потъването на яхтата в Сицилия на 19 август, при което загинаха милиардерът и още петима души, предаде АФП.

Чии тела са сред откритите?

След откриването на първото тяло - това на готвача на борда, трима мъже и три жени бяха в неизвестност, откакто „Bayesian“ потъна край Портичело, близо до Палермо. Тялото на Майк Линч, на 59 години, беше открито на 22 август.

ОЩЕ: Откриха пет тела в потъналата край Сицилия луксозна яхта

Източник, близък до разследването, е посочил, че телата на Майк Линч и 18-годишната му дъщеря Хана не са били сред първите четири, извадени на 21 август. Поради това се смята, че последната жертва в катастрофата - жена, е Хана.

Майк Линч, богат бизнесмен, наричан „британският Бил Гейтс“, празнуваше с приятели, сътрудници и адвокати след оправдателната си присъда през юни по дело за измама в САЩ, която можеше да му коства години затвор.

Сред потърпевшите бяха Джонатан Блумер, председател на Morgan Stanley International - клон на американската банка - и на застрахователя Hiscox, заедно със съпругата си, и Крис Морвило, адвокат, който защитаваше Майк Линч по време на процеса в САЩ, заедно със съпругата си.

ОЩЕ: Председателят на Morgan Stanley е изчезнал след потъването на яхтата край Сицилия

56-метровата луксозна супер яхта потъна за броени минути на разсъмване след преминаването на торнадо. Петнадесет души бяха спасени, включително шестима пътници.

Бързината, с която потъна яхтата, и фактът, че другите лодки около нея не са засегнати, повдигат въпроси, по-специално дали претегленият кил, който действа като противотежест на внушителната мачта, е бил спуснат или вдигнат по време на бурята.

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес