Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Шарл Льоклер с изненадващо признание: Имаше моменти, в които мразех Сайнц

23 август 2024, 11:15 часа • 1015 прочитания

Часове преди началото на уикенда от Формула 1 на "Заандворт", пилотът на Ферари Шарл Льоклер говори за връзката си със съотборника му Карлос Сайнц. Монегаскът обясни как въпреки, че често имат различни гледни точки, са в много добри отношения. Но не скри, че е имало моменти в съвместната им работа, в които той е "мразил" испанеца.

Шарл Льоклер разкрива връзката си с Карлос Сайнц

"Имаше много такива моменти, когато мразех Карлос, особено когато и двамата бяхме в колите на пистата", заяви Льоклер по адрес на Сайнц, който напуска Ферари в края на сезона и ще кара за Уилямс. "Аз го мразех и той ме мразеше, тъй като ние не виждаме определена ситуация по един и същи начин, но винаги след това сме обсъждали какво е станало и изчиствахме всичко."

Двамата пилоти са заедно от 2021 г., когато Сайнц напусна Макларън, за да се присъедини към италианските гиганти. В устрема си да върнат Ферари на върха, те имаха и своето съперничество по отношение на позициите на пистата. Не липсват случаи, в които двамата косвено спориха по радиото по време на сесии. Говорейки в подкаста "Beyond the Grid", Шарл Льоклер поясни как хората анализират всяка ситуация прекалено много и се захващат за всеки един конфликт между него и Сайнц. По-късно той увери, че връзката им винаги е била страхотна.

Шарл Льоклер и Карлос Сайнц

"За съжаление всички тези случаи обаче бяха твърде много анализирани и всички бяхме твърде много критикувани и всичко беше много преувеличено", сподели Льоклер и допълни: "Карлос ще ми липсва, двамата се разбираме много добре."

Към момента Шарл Льоклер и Карлос Сайнц продължават да работят заедно във Ферари. Но испанецът скоро ще бъде заменен от звездата на Мерцедес Люис Хамилтън. През февруари базираният в Маранело екип обяви, че са наели седемкратния световен шампион да се състезава заедно с монегаска.

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес