Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кирил Петков притеснен, че Главчев може да сложи "нов човек на Пеевски" в МВР

22 август 2024, 14:40 часа • 3410 прочитания

Нов човек на Пеевски в МВР или честни избори? Това е въпросът пред Главчев. Това заяви в профила си във Facebook съпредседателят на ПП Кирил Петков.

По думите му, ако Димитър Главчев сложи министър на МВР, който няма скрита зависимост от Пеевски, ще е стъпка напред.

ОЩЕ: Радев призова Главчев да обмисли внимателно имената на министрите. Той: Очакванията ви ще бъдат оправдани

"Ако Главчев сложи някой като Темелакиев, Илков или някой друг, който е скрито прокси на Пеевски, това ще е поредният прах в очите на хората. Единствената задача на Главчев е да каже "НЕ" на Пеевски и да имаме честни избори! По делата ще го познаем", допълва още Петков.

По-рано днес президентът Румен Радев връчи мандат за съставяне на ново служебно правителство на Димитър Главчев. Държавният глава поиска от него да направи промени в състава на новото служебно правителство. Радев визираше смяната на вътрешния министър Калин Стоянов, заради чието име той не подписа указа за назначаването на ново служебно правителство на Горица Грънчарова-Кожарева.

Вече тръгнаха слухове, че Калин Стоянов няма да е МВР министър в новото правителство. На негово място щял да дойде Атанас Илков. 

Илков е известен като ръководител на Главна дирекция "Национална полиция" (ГДНП) и беше едно от главните лица, когато Бойко Рашков в качеството си на редовен МВР министър отвори пред обществото аферата АМ "Хемус" - припомнете си: МВР с нови разкрития за престъпления по строежа на АМ "Хемус".

През 2014 година Илков беше уволнен от поста на ръководител на "Криминална полиция" заради акцията "Лясковец" и смъртта на баретата Емил Шарков.

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес