Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Стипич: Вярвам в това, което правя - мога да изведа ЦСКА до мястото, което заслужава

23 август 2024, 11:45 часа • 761 прочитания

Треньорът на ЦСКА Томислав Стипич говори пред медиите преди утрешния мач на „червените“ с Арда Кърджали. Специалистът обърна внимание на предстоящата среща, но отдели повече време на случващото се при „армейците“ и слабия им старт на сезона, както и на наболялата тема в последните два дни – Вечното дерби с Левски.

Томислав Стипич бе категоричен, че атмосферата в отбора е добра въпреки слабите резултати. Той сподели, че вярва в това, което прави. Наставникът също така допълни, че може да изведе ЦСКА до мястото, което заслужава тима.

Вечното дерби

ЦСКА Левски

„Един футболист по същество е артист и съответно най-доброто му представяне е когато играе пред публика. Левски – ЦСКА е българското Ел Класико. Без значение е на кой стадион ще излезем, но там трябва да бъде публиката и на двата отбора. Навсякъде сме в известна степен в процес на изграждане – стадиона, феновете, отбора. В тази ситуация няма как да говорим за нещо, което ще се случи след година, налага се да мисля стъпка по стъпка. Само това може да ни донесе стабилност в тази разклатена обстановка. Играем не у дома, на други стадиони“.

„Както е казах, Левски - ЦСКА е мач за феновете, това е повече от футболен мач, това е култура, социална среда, за едно изживяване за всички тези привърженици. Страшно много хора в България се идентифицират като фенове на ЦСКА, каквото и да става те ще обичат клуба си, в по-трудна ситуация дори още повече. Поради тази причина това дерби трябва да бъде с фенове“.

Атмосферата в ЦСКА

Лудогорец ЦСКА

„Атмосферата в съблекалнята е добра. Сега е важно да даваме на състезателите позитивни мисли. Всички заедно изпитваме една и съща емоция, не става въпрос за задоволство или да печелим мачове, въпреки че това също. Става дума да имаме лепило в отбора, с което да постигаме стъпка по стъпка целите си, защото както видяхте на нашите мачове, когато се случи нещо неочаквано на терена, в нашия отбор настава хаос“.

„Думите на Орманджиев, че следващите два мача са решаващи за клуба? Директорите отговарят за решенията и логично те отговарят. Изправен съм пред нова ситуация и нови предизвикателства, откакто дойдох тук. Вярвам, че съм достатъчно да изведа този клуб до мястото, което заслужава. Вярвам в това, което правя“, каза Стипич.

По-рано днес един от директорите на ЦСКА обяви, че Стипич има пълна свобода да води отбора и да налага вижданията си.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес