Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Чудесата на Дивият Тайланд по Viasat Nature (ВИДЕО)

01 юли 2024, 15:07 часа

Пътуваме от далечния юг до най-северната точка на Тайланд в новата поредица на Viasat Nature, “Дивият Тайланд”. Премиерата е на 1 юли от 21:00 ч.

Реклама

Тази вдъхновяваща поредица от три части ще ви отведе на магическо изследване на гъмжащия от живот град Банкок, извисяващите се варовикови скали, скрити храмове и внушителните гори, които образуват Тайланд – свещено царство със спираща дъха красота.

Всеки понеделник от 21:00 ч. с повторение на следващата събота от 18:15 ч. 

Често наричан “Страната на усмивките”, Тайланд е известен с приятелската и приветлива природа на своите жители. Със своето богато културно наследство, с влияния от индийски, китайски и кхмерски цивилизации, страната е дом на над 40 000 храма, всеки със своята уникална история и архитектура. 

Тайланд също така е приютил разнообразни екосистеми и богато разнообразие от диви животни, включително тигри, слонове (също национален символ на страната), гибони и различни видове птици, както и изобилен морски живот. Във всеки епизод на тази завладяваща документална поредица се подгответе да бъдете хипнотизирани от гледките на гигантски прилепи, огромни водни обитатели, ослепително рифово светлинно шоу и бликащите от живот места на Банкок.

Южен Тайланд: Пътуването започва в Южен Тайланд, земя на грандиозна природна красота и диви партита. Известни дестинации включват Пукет, Ко Самуи и островите Фи Фи. Страната има над 3000 километра брегова линия; но отвъд златните му брегове, Южен Тайланд има тайни светове, които са дом на невероятната дива природа.

Централен Тайланд: Вторият епизод ще ви отведе в Централен Тайланд, район, където природата процъфтява заедно с оживена човешка дейност. Известен като оризовата купа на нацията, Централен Тайланд със своите гори, плодородни равнини и градските улици разкрива магически места, където времето сякаш е спряло. Духовността е ключът към разбирането на хармоничната връзка между хората и природата тук.

Станете свидетели на трогателна церемония, водена от любимата принцеса на Тайланд Сириндхорн, в която пленени слонове са пуснати обратно в дивата природа, за да живеят и да се размножават отново на свобода.

Северен Тайланд: В последния епизод на тази невероятна поредица, светлината на прожекторите се измества към Северен Тайланд, регион с преобладаващи планини, забулени в джунгли. Тази област е дом на необикновени примати, редки същества и древни планински племена.

Въпреки бързите промени в части от севера, изненадващите партньорства между хората и дивата природа играят жизненоважна роля в поддържането на естествената хармония. Изследвайте уникалната и духовна същност на Северен Тайланд, докато той ви разкрива скритите си чудеса.

„Дивият Тайланд“ е визуален празник, който чества разнообразните и зашеметяващи пейзажи на този далекоизточен рай, като същевременно подчертава дълбоката връзка между хората, дивата природа и духовността. Не пропускайте премиерата на тази изключителна нова поредица, само по Viasat Nature – ексклузивно за Централна и Източна Европа, от 1 юли - всеки понеделник от 21:00 ч. с повторение на следващата събота от 18:15 ч. 

Viasat Nature оставя природата да разкаже собствената си вдъхновяваща приказка – красива и удивително жестока. С убедителни истории от хора, които са свидетели на събитията, отблизо, лично и с много емоция. За пълната програма следете www.viasatnature.bg. Следете и на www.Facebook.com/ViasatNatureBG, както и на www.instagram.com/ViasatNatureBG/

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес