Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Денков: Предлагат ни правителство на ГЕРБ с доведени от Пеевски министри

03 юли 2024, 14:02 часа
Реклама

"Продължаваме промяната - Демократична България" няма да подкрепи кабинета "Желязков", предложен от ГЕРБ. Това обяви депутатът от коалицията и бивш премиер акад. Николай Денков.

Впечатление направи, че по време на речта му лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов напусна залата.

"Днес ни се представя кабинет с министри на ГЕРБ, допълнен с министри, приближени на Пеевски. Наистина ли ни предлагат същите министри със същите схеми, които провокираха протестите през 2020 г. Това ли е най-доброто, което ГЕРБ може да предложи на България днес? Това даже не е правителство от типа "Завръщане в миналото", а "Забравете за бъдещето", категоричен беше Денков. Още: Желязков: Целта на кабинета ми е ефективно управление

"Само от ПП-ДБ успяхме да сформираме редовни правителства, които осигуриха по-високи доходи за хората, проекти за всяка община в България, политическа подкрепа за приемането на редица закони, ясни позиции в интерес на България в международното поле и приемане в Шенген", добави бившият премиер.

"Днес нямаше да се намираме в унизителна ситуация, ако Вие си бяхте осигурили необходимото мнозинство", каза той, обръщайки се към ГЕРБ.

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес