Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Бивша дясна ръка на Доган: "Феноменът" Пеевски еднолично се саморазправя с всички кадри в ДПС

03 юли 2024, 14:11 часа
Реклама

"Феноменът" Делян Пеевски еднолично се саморазправя с всички кадри в ДПС, които имат някаква тежест, които биха застрашили неговата еднолична власт".

Това каза пред Радио Кърджали бившият заместник-председател на Движението Гюнер Тахир, който в момента е лидер на партия НДПС.

"Няма друг случай в историята на българските политически партии, когато един човек, когото преди три години Мустафа Карадайъ обяви, че е от гражданската квота, дори не е член на ДПС, три години по-късно вече оглавява тази партия. И не само я оглавява, но еднолично се саморазправя", посочи бившият активист на Движението.

Още: "Как един сокол стана врабче, а свинята - диво прасе": Социалните мрежи оцениха войната Пеевски-Доган (СНИМКИ)

Той допусна, че това се случва след изборите, вероятно, за да не се попречи на вота и определи аргументите за слаби изборни резултати, с които бяха изключени някои от знаковите лица на Движението, като "смешни", защото фактите сочат точно обратното – увеличаване на гласовете в съответните региони.

"Джевдет Чакъров беше избран проформа и то не може по никакъв начин да спре жаждата, бих казал алчността на Делян Пеевски да бъде едноличен вожд на тая партия", коментира още Гюнер Тахир. Той се съгласи с коментираните две версии за ситуацията, които се коментират сред електората на Движението - че Пеевски и Доган работят в синхрон или че първият "играе" срещу почетния лидер. Ако вярната е първата версия, то би трябвало Доган да успокои избирателите на партията като публично заяви позиция.

Още: Илхан Андай за войната между Делян Пеевски и Ахмед Доган - Резултатът е 45:2

"Втората версия, това да става въпреки желанието на Доган, заради своите зависимости и в миналото преди `89 година, и след `89 година, включително сегашните му финансови затруднения, по някакъв начин пречат на Доган да заеме позиция", изрази личното си мнение Тахир.

Той упрекна електората и актива на ДПС, че се страхуват и "нито един от тях не смее да излезе явно по медиите и да зададе този въпрос и да иска отговор от своето партийно ръководство".

Още: Гюнер Тахир: Имам информация, че от днес охраната на Доган е свалена (ВИДЕО)

Ивелин Стоянов
Ивелин Стоянов Отговорен редактор
Новините днес