Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Въпреки Доган: Йордан Цонев обяви, че ДПС ще подкрепи кабинета "Желязков"

03 юли 2024, 14:19 часа
Реклама

ДПС ще подкрепи първия мандат и излъчения с него кабинет "Желязков". Това стана ясно от думите на зам.-председателя на партията Йордан Цонев.

Това се случва въпреки заръката на почетния председател на движението Ахмед Доган, който в писмо до Делян Пеевски е обявил волята си кабинетът да не се подкрепя.

"Ние сме втори и ще подкрепим първия. Ако не стане, ще вземем нашия мандат и ще видим какво ще правим, но ще положим всички усилия. Ще изчакаме президента да даде неговия мандат и пак ще положим усилия да има правителство и с третия мандат", заяви Цонев от парламентарната трибуна.

Той обяви, че трябва да има управление около "ценностите, които изповядва свободния западен свят" и декларира, че по тази причина ДПС няма да води преговори с "Възраждане", но с всички останали партии ще води преговори, "за да бъде прекъснат този порочен кръг". Още: "Как един сокол стана врабче, а свинята - диво прасе": Социалните мрежи оцениха войната Пеевски-Доган (СНИМКИ)

"Този Параграф 22, при който ние не се сговаряме около политики, идеи, принципи и ценности, и отиваме на избори, няма да доведе до нищо, ще води да загуба на доверие и легитимност.

Дори да спадне активността до 5 процента, няма друго решение на кризата, освен някой в това НС, или в следващото да се договори, да състави мнозинство и да излъчи кабинет. Другото е подмяна на конституционния ред", добави Цонев.

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес