Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ивелин Михайлов обяви, че от ГЕРБ са притискали депутати на "Величие"

05 юли 2024, 19:18 часа
Реклама

„ГЕРБ или хората на Бойко“, така отговори един от идеолозите на партия „Величие“ Ивелин Михайлов в предаването „Лице в лице“ на въпрос кой е притискал депутати от партията. „Трябва да си проверя, да помисля и да го кажа“, добави Михайлов, като уточни, че не е присъствал лично, а това му е разказано от Николай Марков.

Той поясни, че доскорошният лидер на парламентарната група Николай Марков му се е обадил в деня на първото заседание на парламента, когато Марков закъсня. Той е дал на Михайлов да говори с Виктория Василева, която от своя страна му е предложила да се гласува за Рая Назарян за председател на парламента.

Още: Парламентарната група на "Величие" вече е в историята

„Освен това ни предлагат министерство да оглавим, нещо да свършим, да направим, има добри предложения“, казала още Василева. Михайлов отвърнал, че на срещите с хората преди изборите обещанието не е било за "някакво министерство".

"В началото имах доверие на Марков и исках да говорим, но след този момент при него нещо се счупи и нещо се промени. После гласуваха за една комисия. Разговорите станаха такива все едно говоря с полицай, аз му казвам нещо, а той ми хвърля присъди за това, което съм казал", каза Михайлов.

Михайлов заяви, че и той е търсен от "близки" с информация за компромат и искане на подкрепа за правителство. На въпрос за чие правителство трябва да е подкрепата, той заяви, че още не е било сформирано тогава и не е навлизал в дълбочина, а казал да пускат компромата.

Още: "Петък е, да се разцепим" и "Величие" да се прекръсти на Том и Джери": Реакции след разпада на партията

В крайна сметка депутатите от „Величие“ гласуваха против кабинета на ГЕРБ-СДС с кандидат за премиер Росен Желязков.

Михайлов заяви, че партия „Величие“ ще продължи да функционира, но с нова листа на следващите избори. Вчера ръководството ѝ поиска Марков и Василева да напуснат позициите си в парламента, а днес парламентарната група се разпадна, след като в нея има едва 7 депутати, а минималният брой за група е 10.

Още: "Продължаваме като наблюдатели": Бивш депутат от "Величие" потвърди, че е бил заключван в хамбар

"За мен няма път назад, продължаваме с партия "Величие", създали сме я с идея да защити обикновените хора, затова е партията на народа или селската партия, а не на извисените аристократи", каза Михайлов.

Отрече да е държал депутати в дома си, както по-рано днес обяви Николай Марков. "Самото място е с врати, прозорци, няма ключове, всеки може да си отвори и да излезе", каза Михайлов.

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес