Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Най-важните новини за деня: 5 юли 2024 г.

05 юли 2024, 22:00 часа
Реклама

Редакционният екип ви представя най-важните новини за изминалия ден, 5 юли 2024 г.

ПРОФ. ПЛАМЕН КИРОВ ОБЯСНИ КАКВО ПРЕДВИЖДА КОНСТИТУЦИОННАТА ПРОЦЕДУРА СЛЕД ПРОВАЛА НА ПЪРВИЯ МАНДАТ

Става сложна картината. Август месец не е подходящ за предизборна кампания. Не че на предишните избори имаше такава. Това каза преподавателят по конституционно право проф. Пламен Киров в ефира на Нова телевизия.

"НЕВИДИМАТА ВЛАСТ": АМИ АКО ПЕЕВСКИ Е ПРАВ ЗА ДОГАН? ГОВОРИ ДОЦ. ГЕОРГИ ЛОЗАНОВ (ВИДЕО)

"Важно е за България да знае какво става с ДПС - поради две причини. Те имат потенциал да взривят етническия мир, ако искат. Второ, както призна техният почетен председател навремето, те разпределят порциите. Те имат голямо влияние върху невидимата власт". Така в Студио Actualno културологът доц. Георги Лозанов коментира разцеплението в Движението за права и свободи.

ПАРЛАМЕНТАРНАТА ГРУПА НА "ВЕЛИЧИЕ" ВЕЧЕ Е В ИСТОРИЯТА

Шестима депутати напускат парламентарната група на "Величие", което доведе до нейното очаквано разпадане.

"ЗАКОНЪТ Е СПАЗЕН": ГЛАВЧЕВ МЪЛЧИ ЗА НАЗНАЧЕНИТЕ КАДРИ НА ДПС В ОБЛАСТНИТЕ УПРАВИ

Назначенията на служебното правителство, в частност подмяната на областните управители и на ръководители на службите за сигурност, предизвикаха атаки срещу служебния премиер Димитър Главчев в Народното събрание.

СЪДЪТ ДАДЕ ХОД НА ПЪРВОТО ДЕЛО СРЕЩУ ВАСИЛ БОЖКОВ

Първото дело срещу Васил Божков и още 9 подсъдими ще започне по същество през септември. Софийският градски съд (СГС) даде ход на т. нар. "хазартно дело", след като не откри съществени нарушения в обвинителния акт, предаде БНТ.

"БУЛГАРГАЗ" КРИЕ ИНФОРМАЦИЯТА ПЛАЩА ЛИ АХМЕД ДОГАН ДЪЛГОВЕТЕ ЗА ТЕЦ "ВАРНА"

"Булгаргаз" крие информация за това изплаща ли "ТЕЦ "Варна" ЕАД, мажоритарна собственост на почетния председател на ДПС Ахмед Доган, задълженията си, натрупани като неизплатени вноски за доставка на природен газ. Това става ясно от писмен отговор на въпрос от парламентарния контрол, зададен от Стела Николова от "Продължаваме промяната - Демократична България".

ПУТИН ОТХВЪРЛИ ЗАПАДА КАТО ПОСРЕДНИК ЗА МИР И ПОИСКА УКРАЙНА ДА СЕ ПРЕДАДЕ (ВИДЕО)

Руският диктатор Владимир Путин изрично отхвърли участието на Москва в каквито и да било смислени преговори за споразумение за прекратяване на огъня. Вместо това поиска "необратима демилитаризация" на Украйна като предварително условие за всякаква сделка за примирие. По този начин издирваният от съда в Хага лидер изисква от Киев, на практика, да се предаде.

АНАЛИЗ: ЕВРОПА СЕ ОПИТВА ДА НАРЕДИ ПЪЗЕЛА СЪС СИСТЕМИТЕ PATRIOT ЗА УКРАЙНА

 

Европейският план за предоставяне на Украйна на още една система за противовъздушна отбрана Patriot, за да защитава опустошените й градове от руски въздушни удари, започва да се нарежда парче по парче. Това пише в материал за The New York Times Лара Джейкс.

ОТ ФУТБОЛЕН ФЕН, ПРОДАВАЛ СЛАДОЛЕД, ДО ПРЕМИЕР НА ВЕЛИКОБРИТАНИЯ: КОЙ Е КИЪР СТАРМЪР? (СНИМКИ)

 

Преди три години сър Киър Стармър сериозно обмисляше да се откаже от поста лидер на лейбъристите. Партията му току-що беше загубила частичните избори в Хартлипул от консерваторите на Борис Джонсън - и то за първи път.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес