Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Обикновено не се отнасят така с мен": Кейт Уинслет с награда за цялостно творчество

03 юли 2024, 14:49 часа
Реклама

Кейт Уинслет беше удостоена с награда за цялостно творчество на Международния филмов фестивал в Мюнхен, съобщи "The Hollywood Reporter".

Публиката в "Дойчес театър" ръкопляскаше, когато Уинслет излезе на сцената, за да приеме наградата си и да представи европейската премиера на новия си филм - биографичната лента "Lee" ("Лий") на режисьора Елън Курас, в който Уинслет играе военния фотограф и бивш модел Лий Милър. "Сякаш съм филмова звезда", каза тя шеговито. "Не, наистина, обикновено не се отнасят така с мен... Просто ще я приема", добави тя.

Още: Пълен кошмар: Кейт Уинслет за целувката с Леонардо ди Каприо в "Титаник" (ВИДЕО)

Наградата за цялостно творчество (или още CineMerit) в Мюнхен беше връчена на носителката на "Оскар" от Дейвид Крос, германският колега на Уинслет от филма "Четецът" ("The Reader"). Крос припомни, че за първи път двамата се срещат преди 16 години, когато той е едва на 17 години. "Бях участвал само в два филма и току-що бях напуснал училище. А ти беше Кейт Уинслет".

За новия филм на Кейт Уинслет

Актрисата разказа и за филма "Лий" - проект, по който работи осем години. Това е и първият филм, в който е пълноправен продуцент. "Не мога да повярвам, че го направихме", каза тя за филма, който е посветен на ключово десетилетие от живота на Лий Милър. Бившият модел Лий Милър се превръща във военен фотограф, като работи за "Vogue" от фронтовата линия на Втората световна война, за да заснеме емблематични моменти на конфликта и бруталността на фашизма. Тя прави и потресаващи снимки на лагерите на смъртта в Бухенвалд и Дахау. 

Филмът ще бъде пуснат в кината в САЩ през септември тази година, съобщава БТА.

Още: Кейт Уинслет призна: "Титаник" скапа живота ми

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес