Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Този плод сваля кръвното и е най-полезно да се яде с кората

24 септември 2022, 07:54 часа
Реклама

Високото кръвно налягане възниква, когато кръвта се движи през вените и артериите с твърде висока скорост, оказвайки прекомерен натиск върху стените им. Понижаването на кръвното налягане е от ключово значение за цялостното сърдечно-съдово здраве. Един от най-добрите начини да постигнете това е чрез промени в диетата. 

Реклама

Плодът, който сваля кръвното

„Кивито е ефективно за понижаване на високото кръвно налягане. В случая се набляга на промените в начина на живот, за да се намалят рисковите фактори за сърдечно-съдови заболявания. Консумацията на плодове и зеленчуци може да намали влиянието на тези рискови фактори“, споделя диетологът Василиса Пономарева.

Кивито може да бъде полезно за понижаване на високото кръвно налягане, но това не е единствената му полза за здравето, особено ако се консумира с кората. В нея се съдържат големи количества витамини и минерали, включително фибри, фолиева киселина, витамин С, витамин Е и антиоксиданти.

Този плод намалява холестерола и предпазва сърцето

„В кората от кивито тези вещества се съдържат с от 30 до 50 процента повече, отколкото в пулпата му“, споделя експертът.

Важно: Статията е единствено с информативна цел и не замества консултацията със специалист!

Таня Станоева
Таня Станоева Отговорен редактор
Новините днес