Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Тези 4 вида плодове помагат да сваляте килограми със скоростта на светлината

31 август 2024, 06:00 часа

Всички знаем, че плодовете и зеленчуците са богати на важни хранителни вещества и трябва да бъдат част от ежедневната ни диета. Въпреки това, хората, които са на диета, често избягват плодовете, защото съдържат захар, но добрата новина е, че има някои видове плодове, които действително могат да помогнат при загуба на теглo.

Вижте още: Лесен трик, с който разберете дали вашият зехтин наистина е екстра върджин

А именно, някои плодове са богати на хранителни вещества, които насърчават загубата на тегло и могат да помогнат да се отървете от натрупаните килограми, пише "The Healthy" . Откриваме четири вида плодове, които трябва да присъстват в чинията ни възможно най-често, защото са източник на отлични хранителни вещества и в същото време предотвратяват напълняването.

Боровинки

Учените са открили, че боровинките са чудесен източник на ценни антиоксиданти, наречени флавоноиди, които могат да предотвратят наддаването на тегло. Не е напълно установено как точно флавоноидите предотвратяват напълняването, но консумацията на храни, богати на флавоноиди, ни помага да се чувстваме по-сити и да избягваме други по-малко здравословни храни, които могат да доведат до наддаване на тегло, посочиха експерти. Както разкри д-р. Кери Питърсън, боровинките са с високо съдържание на фибри, така че са много засищащи и са сред най-здравословните плодове за ядене, така че определено трябва да ги включим в диетата си.

Ябълки

Страхотно е, ако една ябълка на ден може да държи лекарите далеч, но допълнителният бонус е, че може да ни помогне да останем във форма. Ябълките са богати на флавоноидни полимери и също са пълни с фибри, което ги прави един от най-здравословните плодове за отслабване. Най-добре е да ги консумирате необелени, защото кожата съдържа най-много фибри и антиоксиданти. Те също така помагат за контролиране на кръвната захар, което намалява апетита и преяждането и риска от развитие на диабет.

Круши

Крушите също могат да предотвратят наддаването на тегло, защото са богати на флавоноидни полимери и фибри. Плодовете, които съдържат фибри, са отличен избор за хора, които имат проблеми с наднорменото тегло, тъй като фибрите ни засищат и създават усещане за ситост.

Вижте още: Този плод чисти ударно лошия холестерол от кръвоносните съдовете

Ягоди

Ягодите помагат за поддържане на теглото по същата причина като боровинките: те са богати на ценни антиоксиданти. Експертите препоръчват една чаша ягоди на ден, като е най-добре да се консумират за закуска или като лека закуска, заедно с нискомаслено кисело мляко или овесени ядки.

Гергана Шумкова
Гергана Шумкова Отговорен редактор
Новините днес