Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Седемдневен режим с месен бульон: Какво се случва с тялото

11 октомври 2024, 15:35 часа

Специалистите по здравословно хранене описват месния бульон като вълшебен еликсир за тялото. Той е много богат на хранителни вещества и също така е много лесен за приготвяне.

Още: Как да си приготвим здравословен зехтин у дома

По данни на специалисти този бульон е един от най-богатите естествени източници на колаген, така полезен за цялото тяло протеин. Колагенът е необходим за поддържане на лигавицата на стомаха, подобряване на храносмилането и предотвратяване на сериозни здравословни проблеми. Освен това, желатинът в този бульон подобрява баланса на добрите бактерии и предотвратява автоимунни заболявания.

Бульонът, храна на младостта

Колагенът, който осигурява бульонът, подобрява външния вид на кожата, предотвратява бръчките и стареенето на кожата.

По-добър сън

Експертите казват, че аминокиселините в бульона стимулират производството на хормони на съня и подобряват паметта.

Магическа течност за здрави кости

Фосфорът, магнезият и калцият в бульона са много полезни за костната плътност. Ако страдате от болки в ставите, тогава трябва да консумирате повече бульон.

За добро настроение

Бульонът възстановява доброто настроение. Подобрява баланса на добрите бактерии в стомаха.

Здравият стомах се превръща в добро състояние на ума, незасегнато от стреса. Когато здравите бактерии в тялото са в правилния баланс, те изпращат сигнали до мозъка, казвайки му да бъде щастлив.

За да получите висока доза стойност от бульона, можете да опитате да го консумирате в продължение на седем дни. Такава диета ви захранва с аминокиселини, витамини, минерали, антиоксиданти, колаген и електролити.

Как да консумирате бульон от месо 7 дни

Седемдневният режим започва, като през първия ден редовно приемате чаша бульон, когато сте гладни, и много вода. Гладът ще бъде силен, но можете да го направите.

Започнете сутринта на втория ден, като изпиете чаша вода с лимон и след това отново само бульон през целия ден. Ще откриете, че се чувствате по-енергични от обикновено.

На третия ден след лимоновата вода можете да закусите с яйца, спанак, бульон и плодове. На обяд можете да ядете билки и риба и отново месен бульон. На вечеря чаша бульон със салата. Ще спите много добре и ще се чувствате спокойни.

През останалите четири дни можете да спазвате същия хранителен режим като през третия ден.

Можете да спазвате такъв режим приблизително веднъж на два месеца. Ще откриете, че имате повече енергия, оптимизъм и жизненост. Освен това ще осъзнаете, че спите добре и вече не сте уморени.

Още: Италианска рецепта за неустоими брускети с домати и риган

Недостатъкът на този хранителен режим е, че забавя метаболизма и затруднява физическата активност. Въпреки това, можете също да пиете бульона, като го придружавате с пълноценни ястия, богати на здравословни плодове и зеленчуци.

Статията има информативен характер, ако имате въпроси по темата се консултирайте със специалист.

Цвета Господинова
Цвета Господинова Отговорен редактор
Новините днес