Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Прекомерната сънливост издава този проблем - ето какво разкри лекар

24 юли 2023, 15:19 часа

Прекомерна сънливост през деня - почти всеки човек се сблъсква с този проблем. Според руския ендокринолог д-р Александър Юрочкин за това оплакване има основателна причина. Той споделя, че токсичните вещества влизат в тялото по различни начини - от храна, въздух, вода, мухъл, дрехи. Те са в състояние да потиснат нормалното функциониране на тялото и изпълняват ролята на стресори. 

„Именно заради токсините се чувстваме отпаднали и слаби и дори боледуваме по-често“, предупреждава ендокринологът д-р Юрочкин.

Натрупването на токсини в тялото - основната причина за прекомерна сънливост 

Лекарят препоръча да се обърне внимание на някои състояния на тялото, които сигнализират за натрупване на голяма концентрация на токсини в него.

Учени: Сънливостта през деня е първият симптом на това опасно заболяване при възрастните хора

Храносмилателни проблеми - именно натрупаните токсини възпрепятстват нормалното функциониране на храносмилателната система, причинявайки нейната дисфункция. Усещане за гадене, позиви за повръщан, често подуване на корема, газове и запек - всичко това издава натрупване на токсини в тялото.

Кожни проблеми - кожата е индикатор за това как функционира тялото ни: акне, обриви и възпаления по нея са последствията от проблеми с вътрешните органи.

Лош дъх - ендокринологът споделя, че храносмилателните проблеми, причинени от токсини, могат да причинят лош дъх, както и дисфункция на черния дроб.

Непредсказуемо наддаване на тегло, въпреки придържането към обичайната диета - именно натрупаните токсини могат да предизвикат хормонален дисбаланс, който от своя страна да причини необяснимо напълняване.

Вижте още: Лекар разкри какво издава постоянната сънливост през деня

Прекомерна сънливост - ако спите повече от седем или осем часа и все още не се чувствате енергични през деня, вероятно трябва да пречистите тялото си, според специалиста.

Липса на енергия, летаргия - това е следствие от факта, че тялото използва ресурсите си, за да се освободи от нежеланите вещества, в случая токсините, обяснява д-р Юрочкин.

Важно: Статията е единствено с информативен характер и не може да се използва като заместител на балансираното хранене и консултацията със специалист!

Таня Станоева
Таня Станоева Отговорен редактор
Новините днес