Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

4 промени, които ще настъпят с тялото ви, ако ядете всеки ден по 2 яйца

08 ноември 2021, 11:35 часа
Реклама

Преди няколко години се водиха ожесточени спорове, относно това дали яйцата са полезни или вредни. За щастие тази тема беше забравена и твърдението, че яйцата могат да ни навредят – отхвърлено. Хората отново започнаха да ги консумират, без да се тревожат за здравето си и последиците.

Защо яйцата са толкова полезни за нас?

В яйцата се съдържат наистина много витамини и минерали, от които тялото ни се нуждае. Те са богати и на добър холестерол, който не е опасен за човешкото здраве. Именно той помага на човешкото тяло да синтезира витамин D и други хормони като естроген, кортизол и тестостерон.

Добре е да знаете, че добрият холестерол не са натрупва по стените на кръвоносните съдове, както се случва с лошия. Освен всичко останало яйцата се грижат и за здравето на мозъка. С тях лесно можете да свалите и излишните килограми.

Ето и 4 – те промени, които ще настъпят, ако всеки ден изяждате по 2 яйца:

1. Ще отслабнете;

Яйцата са хранителен продукт, който много засища. Ако искате да свалите килограми, те ще се превърнат в едно от най-добрите ви оръжия. Ако всеки ден за закуска изяждате по 2 сварени яйца, през останалото време ще консумирате много по-малко количество храна.

Кой да предположи, че яйцата притежават тези ЛЕЧЕБНИ свойства

2. По-здрави кости;

Заради богатото си съдържание на витамин D и калций, яйцата подпомагат за това костите да са много по-здрави. Препоръчително е жените да консумират този хранителен продукт, тъй като те са много по-предразположени към остеопороза.

3. Трупаме мускулна маса;

Не е случайност това, че спортистите задължително добавят този продукт към своето меню. Яйцата съдържат протеини, които са важни за мускулната маса. Макар в много диети да се препоръчва консумацията само на белтък, важно е да знаете, че в жълтъка се съдържа половината от протеините.

4. По-добро зрение.

Лутеинът и зеаксантинът се грижат за зрението и го подобряват. Те пазят очите от вредните слънчеви лъчи и намаляват значително риска от перде на окото.

Яжте всеки ден по 2 яйца и бъдете здрави!

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес