Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Поредният отстранен: ДПС - Търговище сне доверие от Джейхан Ибрямов заради преданост към Доган

03 юли 2024, 22:10 часа
Реклама

Областният съвет на ДПС - Търговище сне доверие от народния представител Джейхан Ибрямов, се съобщава във фейсбук страницата на ДПС - Търговище.

По-рано днес от справка, разпространена от пресцентъра на ДПС за гласуването за проектокабинета, предложен от ГЕРБ-СДС, стана ясно, че Джейхан Ибрямов е гласувал с "въздържал се". Самият той написа във Фейсбук, че гласът му е бил неправилно отчетен - бил "против".

Още: Джейхан Ибрямов от ДПС: Гласувах против кабинета "Желязков", вотът ми беше отразен невярно

Парламентарната група на ДПС не гласува единодушно, в което наблюдатели съзряха наченки на разцепление.

30 депутати гласуваха "за" проектокабинета на Росен Желязков, 14 гласуваха - "против" и един - "въздържал се".

В началото на пленарното заседание в сряда парламентарната група на ДПС взе решение да изключи дългогодишния народен представител Рамадан Аталай.

Пред журналисти единият от председателите на ДПС Делян Пеевски коментира, че няма разрив в отношенията с почетния председател на ДПС Ахмед Доган в личен план, но ще изпълни волята на хората. Изключеният Рамадан Аталай коментира в телевизионно интервю, че има призив на почетния председател Доган да не сподкрепя проектоправителството, предложено от ГЕРБ-СДС.

Още: Заради чистката: Структури на ДПС засипват Доган с тревожни декларации

Сред мотивите за снетото доверие от областната структура на Движението изтъкват създаване на раздор сред избирателите, създаване на конфликти в екипите, неспазване на голям брой обещания и поети, но не изпълнени ангажименти пред електората в голям брой населени места, лоша комуникация с младежите на ДПС, опити на противопоставяне на ръководните кадри в младежките структури.

В решението на областната структура на ДПС се предлага Джейхан Ибрямов да бъде отстранен от Централния съвет на ДПС, както и от Централното оперативно бюро и като народен представител от парламентарната група на Движението.

Решението е публикувано като фотокопие във фейсбук страницата на ДПС- Търговище. Решението е взето с 34 гласа "за", няма "против" и "въздържал се".

Евелина Гечева
Евелина Гечева Отговорен редактор
Новините днес