Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Най-после! Падна един от великите рекорди на Тур дьо Франс (ВИДЕО)

03 юли 2024, 22:36 часа
Реклама

39-годишният ветеран в колоезденето Марк Кавендиш успя да счупи рекорда за най-много етапни победи на Тур дьо Франс! Британецът записа историческа 35-а победа в петия етап на тазгодишната Обиколка на Франция, за да покори рекорда на великия Еди Меркс.

Марк Кавендиш с рекордна 35-а етапна победа на Тур дьо Франс

Кавендиш отложи прекратяването на кариерата си, за да направи един последен опит да счупи върховото постижение. През миналата година той се оттегли от надпреварата заради контузия, но сега се завърна с ясната цел да запише една последна етапна победа.

"Астана рискува всичко на Тур дьо Франс тази година. Заложихме всичко на спечелването на един етап. Това е голям залог за моя шеф Александър Винокуров, но ние го направихме. Направихме всичко точно така, както искахме - всеки детайл, екипировката, особено днес."

"Това не означава, че сме на върха на ранглистата на Международния колоездачен съюз, но Тур дьо Франс е по-голям от колоезденето", каза Кавендиш след финала. Неговият първи успех в Тура датира от далечната 2008 година.

Тадей Погачар, шампион в обиколката от 2020 и 2021, завърши втори ден с жълтата фланелка на лидер. Победителят в понеделнишкия етап Биниам Гирмай облече зелената фланелка след завършек на девето място.

ОЩЕ: Двукратен олимпийски шампион в колоезденето отпадна от Париж 2024

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес