Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Все още има време да засадите тези цветя в градината през юли

05 юли 2024, 18:33 часа
Реклама

Ако имате силно желание да разнообразите цветните лехи в двора, не чакайте до следващия сезон. Все още има време да засадите растения, които да радват окото.

Дори в разгара на лятото не е късно да засадите нови растения в градината си. Можете да украсите градината си с ярки, красиви многогодишни растения не само през пролетта, но и през юли.

Невен

Това цвете ще украси градината ви. Цветно едногодишно растение с пищни оранжеви и жълти цветя, подобни на маргаритки, то изисква малко грижи и е устойчиво на суша и вредители. Ароматът му отблъсква насекомите, които ядат зеленчуци, така че невенът също е полезно цвете в градината. То ще радва окото до късна есен, само трябва да не забравяте да го поливате и да разрохквате почвата около него.

5 цветя, които можете да засеете през юли за цвят в края на лятото

Флокси

Това са многогодишни растения с гроздовидни съцветия с различни нюанси: от бяло до лилаво. Цъфтят обилно и продължително. Предпочита слънчево или полусянка и умерено поливане. Флоксът расте добре в рохкава, влажна почва с добър дренаж.

Ако мислите да засадите флокс, не забравяйте да наторите почвата с компост или хумус и оставете място за всяко цвете - 30-40 см трябва да отделят едно от друго.

Нивяник

Наричат ​​я още градинска лайка. Това е ниско многогодишно растение с малки цветя с различни нюанси. Предпочита слънчеви места и умерено поливане. Метличината расте добре в плодородни почви с добър дренаж. За цветето не са необходими специални условия.

Рудбекия

Това е многогодишно растение с големи, ярки цветя, напомнящи слънчоглед. Рудбекията предпочита слънчеви места и умерено поливане. Изисква минимални грижи: премахване на плевелите, окопаване на почвата и наблюдение на нейната влага. Цветето обича торенето, така че можете да го оплодите с минерални продукти, закупени от магазина.

Ако направите това през ЮЛИ, ще имате най-красивите цветя в градината си

Делфиниум

Високо - до един и половина метра - многогодишно растение с класовидни съцветия от синьо, лилаво или розово. Цветето не изисква осветление и може да расте в частична сянка.

Делфиниумът е доста непретенциозен, почвата, в която расте, изисква внимание - уверете се, че е добре дренирана и не е обрасла с плевели. Също така трябва да се отбележи, че това цвете е обичано от охлюви и градински листни въшки.

Зеленика

Отлично цвете за тези, които предпочитат растения за „мързелива градина“, тоест такива, които не изискват специални грижи. Зелениката се простира по земята на височина до 40 см, това е лозово растение с различни нюанси на цветя. Предпочита частична сянка и умерено поливане.

Преди засаждане през юли е препоръчително да добавите компост или хумус към почвата. След засаждане зелениката се вкоренява добре. Устойчива е на вредители и болести.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес