Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Прищипването на пипера - ключът към богата реколта

29 юни 2023, 14:52 часа
Реклама

За да постигнете максимално количество пипер от вашата градина, прищипването на растенията е от съществено значение. От началото на август аз не спирах да се грижа за моите пиперки, като извършвах тази процедура. Тя включва отрязване на всички горни листа и прищипване на върха на растението. В края на лятото, растението трябва да спре да расте и да не образува цветове и пъпки, които няма да узреят до есента. Прищипването на върха помага на растението да се концентрира върху плододаването и ускорява зреенето на вече наличните плодове.

Прищипване на пипера за богата реколта

Оставете завръзите, които вече са се появили, но премахнете всички цветове. Ако оставите цветовете, растението ще се фокусира върху образуването на нови завръзи, вместо върху узряването на плодовете. Тези цветове няма да имат достатъчно време, за да узреят. Затова е важно да ги отстраните.

Прищипване на пипера за изобилие от качествени плодове

Прищипването на пипера е от съществено значение, ако желаете да постигнете голяма реколта. В противен случай, може да получите само малка реколта. Ако искате да се насладите на големи чушки, които можете да използвате за пълнене и приготвяне на различни ястия, следвайте този съвет. Резултатът ще ви зарадва. Съветваме ви да отрежете всички ненужни листа и странични издънки в края на лятото, да прищипете върха и определено ще бъдете доволни от реколтата си от чушки. Прищипването на пипера е ключът към богата реколта!

Денис Витанов
Денис Витанов Отговорен редактор
Новините днес