Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Туре смути Сити и всички фенове на отбора – искал да ходи в ПСЖ

23 януари 2014, 16:01 часа
Реклама

Яя Туре вся смут сред ръководството и феновте на „Манчестър Сити“ заявявайки, че е „отворен“ за трансфер в посока „ПСЖ“ в близкото бъдеще.

Реклама

30-годишният футболист е сред титулярите на Мануел Пелегрини през настоящия сезон, а освен това има 11 попадения и множество асистенции. Туре се радва на най-добрия си сезон, след като дойде в клуба от „Барселона“ през 2010г. Освен всичко друго футболистът удължи договора си до 2017г. през април месец миналата година и това трябваше да означава, че лично слага край на всички спекулации. Сега обаче явно е променил мнението си.

Слухът се завъртя, след като Туре даде интервю за френското радио RMC Sport, като бе попитан в ефир дали иска да премине във Франция, а той отговори, че всичко е възможно и му харесва идеята.

„Никога не знаеш какво ще се случи. За момента в „Сити“ всичко е наред, имам страхотни колеги. Невероятно е да бъда част от този клуб. Все пак обаче за мен и „ПСЖ“ е велик клуб и се изкушавам от идеята да играя за него“, е част от коментара на Туре.

Френският шампион има планове за нов трансферен удар през лятото и прокламациите на Туре може да доведат до оферта към „Манчестър Сити“.

„ПСЖ“ спечели титлата във Франция през миналия сезон и сега мечтата им е да спечелят и Шампионска лига. Според Туре главният претендент за европейския приз е „Реал Мадрид“, но според него и тимът на Лоран Блан ще бъде един от най-сериозните конкуренти на „Сити“, при положение, че „гражданите“ се справят с „Барселона“, а французите елиминират „Байер Леверкузен“.

Петър Бонев
Петър Бонев Отговорен редактор
Новините днес