Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Кръстоносците" готови за ново чудо на Евро 2024: "Защо да не можем да победим Англия?"

03 юли 2024, 17:38 часа
Реклама

След като Швейцария отказа домакините от Германия да запишат перфектен рекорд и елиминира настощите шампиони от Италия, "кръстоносците" са в настроение да победят и Англия на Евро 2024, заяви техният треньор Мурат Якин на пресконференция в сряда.

Смелите "кръстоносци" обещават епична битка с "трите лъва" 

"Англия разполага с големи играчи, способни да направят разликата в голям турнир, но те трябва да са готови за битка с отбор, който играе добър футбол и е изпълнен с дух", каза Якин преди четвъртфинала в Дюселдорф.

"Играхме добре срещу Германия, играхме срещу Италия, също голям отбор. Защо да не можем да победим Англия? В момента сме в добро настроение. Да видим, това е добро предизвикателство и моят отбор е готов за този голям двубой срещу Англия", добави още той.

Швейцария

Определяните като фаворити преди началото на турнира англичани имат какво да доказват след поредица от слаби представяния, които накараха феновете да се питат дали са способни на обрата, необходим, за да се противопоставят на уверения и организиран отбор на Швейцария.

Якин съчувства на Саутгейт

Якин "беше в обувките" на мениджъра на Англия Гарет Саутгейт миналата година, когато беше критикуван заради тактиката си и слабите си изяви по време на квалификациите, където швейцарците се измъкнаха от една от най-лесните групи, след като допуснаха няколко късни гола срещу по-слаби съперници.

Мурат Якин

Съдбата му обаче се промени на Евро 2024, като Якин беше похвален у дома за проницателните промени в тактиката и подбора на отбора, като същевременно запази солидна защита и фокус върху атаката. Той заяви, че е съпричастен на Саутгейт за натиска, на който е подложен:

"Разбира се, в Англия го има проблема, когато разполагаш със звезден отбор и можеш да избираш от много футболисти, но решиш да оставиш у дома някои добри играчи и не постигнеш желяния резултат", каза той. "Самият аз изпитах нещо подобно миналата година. В такива ситуации човек просто трябва да се съсредоточи върху футбола, а не върху това, което чете във вестниците. Това е единственото нещо, което можем да направим като треньори."

Швейцария ще се изправи срещу Англия в решаващ сблъсък за полуфиналите на Европейското първенство. Срещата ще се изиграе в събота на 6 юли от 19:00 часа българско време.

ОЩЕ: Кошмар за Саутгейт: Ключови играчи под въпрос за четвъртфинала с Швейцария на Евро 2024

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес