Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Звезда на Испания отсече: "Пенсионираме Тони Кроос още в петък"

03 юли 2024, 15:40 часа
Реклама

Испанският нападател Хоселу Мато заяви пред медиите, че се надява "Ла Фурия Роха" да пенсионира бившия му съотборник в Реал Мадрид Тони Кроос в петък, когато Германия и Испания ще се срещнат в четвъртфинален сблъсък на Евро 2024. Кроос играе в последния си турнир и елиминацията ще бъде краят на пътя за великия полузащитник. 

Испания готви пенсионирането на Кроос на Евро 2024

"Надяваме се да пенсионираме Тони в петък. Той е мой приятел. Говорил съм много с него и той ме е съветвал много неща. Той е основна фигура за Германия, като винаги е бил и за Реал Мадрид. Трябва да бъдем внимателни с него в петък и се надяваме това да е последният му мач", каза Хоселу за намеренията си към германската легенда.

Тони Кроос и Хоселу

Разбира се, от общия си престой в Реал Мадрид с Кроос през последната година, 33-годишният тартор ще бъде повече от наясно с неговите способности. Шотландия разбра по трудния начин в откриващия мач какво се случва, ако оставиш достатъчно пространство на Кроос.

"Знаем уменията, с които разполага Тони. Мисля, че той е фундаментален играч, но не можем да се съсредоточим само върху него. Топката минава през него всеки път, когато Германия я владее. Ще трябва да имаме специално наблюдение върху него, за да не може Германия да се наслаждава на играта", каза още испанецът.

Фаворитът Испания устремен към полуфиналите

Хоселу

По-късно Хоселу застана зад предизвикателството си да прекрати кариерата на Кроос в четвъртфиналите на Евро 2024: "Много е важно да спечелим, за да се класираме. Относно Тони, трябва да вярваме в себе си. Не се интересуваме от играчите на другите отбори. Въпреки това мисля, че петък ще бъде последният мач на Тони."

Испания си проправи път към етикета на фаворит, след като стана единствената страна, която събра 9 точки в груповата фаза. "Ла Фурия" също така допусна само един гол, като в четирите си срещи вкара 9 попадения. Германия очевидно ще разчита на домакинското си предимство и ще иска да покаже на своите привърженици възможно най-добра игра. Решаващото дерби ще се изиграе на 5 юли в петък от 19:00 часа българско време.

ОЩЕ: Предаването, което забавлява като Испания и не отегчава за разлика от Англия (ВИДЕО)

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес