Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Скандал на Евро 2024: Турски национал „поздрави“ екстремистка организация, УЕФА започна раследване

03 юли 2024, 15:53 часа
Реклама

Пореден сериозен скандал беляза Европейското първенство по футбол, което се провежда в Германия. УЕФА стартира разследване срещу национал на Турция, който си позволи да „поздрави“ екстремистка организация по време на двубоя от 1/8-финалите на надпреварата срещу Австрия. Очаква се той да отнесе тежко наказание заради изцепката си.

Мерих Демирал прекрачи границите

Както е известно, Турция победи Австрия с 2:1 и изхвърли съперника си от Евро 2024. В герой за „лунните звезди“ се превърна Мерих Демирал, който реализира и двете попадения за своя тим. След втория си гол обаче централният защитник направи знак с ръцете си, който е свързан с дясната екстремистка организация в Турция - „Сивите вълци“.

Демирал явно се свързва със „Сивите вълци“

„Сивите вълци“ са турска организация, чиято идеология е определяна като националистическо-екстремистка, антисемитска и расистка. Поради тази причина жестове свързани с нея са забранени в редица държави.

Демирал обаче не се притесни да покаже „вълчата глава“ с двете си ръце след победния гол срещу Австрия. Той дори обяви, че така е показал националната си идентичност и би повторил жеста при ново попадение на Евро 2024.

ОЩЕ: Турската сензация Арда Гюлер по стъпките на Кристиано Роналдо и Уейн Рууни.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес