Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кошмар за Саутгейт: Ключови играчи под въпрос за четвъртфинала с Швейцария на Евро 2024

03 юли 2024, 16:51 часа
Реклама

Англия може да остане без ключови играчи за четвъртфинала срещу Швейцариия на Евро 2024, което може да се окаже катастрофално за мениджъра Гарет Саутгейт. През уикена "трите лъва" победиха Словакия, за да се изправят срещу Швейцария в Дюселдорф в събота.

 Сериозен удар по амбициите на Гарет Саутгейт

Гарет Саутгейт вече е без Марк Гуехи, който е отстранен от мача с Швейцария, след като получи жълт картон срещу Словакия - вторият му в турнира. "Трите лъва" може да останат и без голямата си звезда Джуд Белингам, който е разследван от УЕФА за жеста си, който изпълни след зашеметяващия си гол от задна ножица.

ОЩЕ: Белингам влезе в историята на европейските първенства със задната си ножица срещу Словакия

Англия отбор

Нов буреносен облак се запъти към Саутегейт, който може да остане и без защитника си Джон Стоунс. Стоунс, който е играл във всичките четири мача на Англия, тренира с травма на дясното коляно в сряда. Втора промяна в защитата на Англия би бил огромен удар за Саутгейт, който вече има задачата да замени Гуехи за двубоя с Швейцария. 53-годишният специалист има на разположение Езри Конса, Люис Дънк и Джо Гомес. Конса се появи като резерва при победата на Англия над Словакия с 2:1, докато Дънк и Гомес все още не са се появили на терена в Германия.

Сплотеността и духът на "младите лъвове" води Англия напред

Англия приема швейцарците, след като се измъкна от Словакия след драматичен изравнителен гол на Белингам в 95-тата минута, а след това Хари Кейн отбеляза победното попадение в началото на първото продължение. Саутгейт заяви, че победата над Словакия е вдъхнала вяра на отбора му за останалата част от турнира.

Англия отбор

"Няма съмнение, че тази победа ще даде вяра на цялата група", каза той. "Знаем, че трябва да бъдем по-добри, отколкото бяхме, но се оказахме с много млади играчи на важни позиции и се опитваме да решаваме редица проблеми през четирите седмици на лагера. Но отличителен е начинът, по който играчите се справят с това. Тяхната сплотеност, техният дух."

"Трите лъва" ще се изправят срещу "кръстоносците", за да определят кой ще бъде полуфиналист на Евро 2024 на 6 юли от 19:00 часа българско време.

ОЩЕ: Фил Фоудън да си беше останал вкъщи с жената и децата, а не да играе на ЕВРО 2024 (ВИДЕО)

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес