Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Ракетна атака": Русия унищожила близо 40 дрона, изстреляни от Украйна (ВИДЕО)

30 юни 2024, 08:05 часа

Системите на руската противовъздушна отбрана унищожиха 36 дрона, изстреляни от Украйна през изминалата нощ срещу територията на Русия, съобщи военното министерство в Москва, цитирано от Ройтерс.

Реклама

Още: 30 свалени самолета за 6 месеца: Украйна се хвали с удари, Русия гаси пожари (СНИМКИ)

Петнайсет безпилотни летателни апарата са свалени над Курска област, девет над Липецка, по четири над Воронежка и Брянска и по два над Орловска и Белгородска, посочи ведомството в публикация в социалната мрежа "Телеграм".

Още: Загинал и ранени при руски ракетен удар в Днепър (СНИМКИ)

Има ли щети?

Появиха се видеа от Липецк - отломки от дронове са паднали върху покрива на жилищна сграда в частния сектор, твърди губернаторът Игор Артамонов. Няма пострадали.

Руските пропагандисти се оплакват от нощна "масирана атака" от безпилотни летателни апарати срещу Новолипецкия металургичен комбинат. Общо седем безпилотни летателни апарата са се приземили и взривили на територията на завода, гласи информацията им.

А ето какво е положението в Белгород - нормален ден, в който дрон атакува военна база под прикритие:

Голям пожар

Голям пожар е възникнал през нощта в Нижни Новгород. Според местните медии той се е разгорял на депо за отпадъци. Очевидци съобщават за експлозии.

От Министерството на извънредните ситуации съобщиха, че площта му е стигнала 1000 кв. м. Няма загинали или ранени, гласи инфромацията на властите.

Атака и срещу Украйна

Спасителните операции на мястото на удар по град Волянск в Запорожка област на Украйна са приключили. В резултат на атаката на 29 юни загинаха 7 души, включително 2 деца. Ранени са 31 души, включително 8 деца, съобщи Държавната служба за извънредни ситуации на Украйна.

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес