Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Подстригвайте се по-често: Методи, които ще ускорят растежа на косата ви

24 ноември 2022, 13:00 часа
Реклама

Не можете да излъжете природата, но е добре да опитате нещо ново, особено ако се обърнете към науката. Средната скорост на растеж на човешката коса е от 0,5 до 1,7 см на месец, но за тези, които искат шикозна коса тук и сега, това е твърде бавно. Ето няколко съвета, които да ви помогнат да не чакате твърде дълго косата ви да порасне.

Методи, които ще ускорят растежа на косата ви

Чести подстригвания

Ще звучи парадоксално, но прекаленото притеснение за дължината на косата няма да помогне за нейния растеж. Избягвайки фризьорския стол, провокираме силно накъсване на косата и значителната ѝ загуба в бъдеще. Следователно, превантивните подстрижки поне два пъти месечно са просто необходими.

Най-добрите съвети за здрава и красива коса

Нова диета

Пробвали ли сте абсолютно всички продукти от салонната грижа, подстригване само в определени лунни фази, но косата ви все още не расте и не изглежда никак добре? Вероятно проблема е вътре във вас. Според д-р, дерматолог от Ню Йорк Франческа Фуско, за да стимулирате растежа на косата, трябва да я подхранвате отвътре. На първо място, правилните храни, които трябва да присъстват в менюто ви са: риба, боб, ядки, пълнозърнести храни.

Може да бъде сложно

Ако нямате възможност или желание да промените диетата, тогава витаминните комплекси ще помогнат. Стефани Сасос, заместник-директор на лабораторията по хранене на Института за добро домакинство, предлага да се обърне внимание на витамините А, С, Е, цинк, омега-3.

Топ 5 стъпки към здрава и блестяща коса

Температура и грижи

Температурата също влияе върху състоянието на косата и способността й да расте. Твърде горещият въздух от сешоара причинява чупливост, което означава, че няма да работи за увеличаване на дължината. Горещият душ също може да изсуши кожата ви и да я увреди. Редовното нанасяне на дълбоко проникващ балсам, маска или средство за разплитане с термична защита върху косата ви ще помогне за предотвратяване на увреждане по време на поддръжка и сушене.

Не мийте косата си твърде често.

Измиването два до три пъти седмично позволява на себума да проникне в косъма, което го хидратира и възстановява, казва коафьорът на знаменитости от Лос Анджелис Кен Пейвс.

Красивата и дълга коса не е толкова трудно да бъде постигната. Достатъчно е да превърнете тези препоръки в добър навик.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес