Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Най-подходящите 4 КАМЪКА против ПАНИК атака

04 декември 2021, 11:40 часа
Реклама

В последно време скъпоценните, полускъпоценните камъни и кристалите стават все по-известни при помощта за премахването на различни психически проблеми и заболявания – депресия, стрес, напрежение, проблеми със съня, главоболие и т.н.

Реклама

Паник атаките са едни от тях и можем да кажем, че те са една от „модерните“ болести. Камъните не могат да заместят лечението и терапиите, които вашият лекар ще ви назначи, но могат значително да подобрят състоянието ви. Нека видим кои камъни са най-подходящи при паник атаки:

Содалит

Паник атаките никога не предупреждават за появата си. Те могат да ни навестят по всяко време и където и да се намираме. Затова е добре да възобновим емоционалния си баланс и да съумеем да контролираме нашия отговор към тях. Содалитът е именно такъв камък – той спомага при наличието на различни страхове и фобии, както и при чувство за вина.

Чрез премахването на тези негативни емоции камъкът спомага за нормализирането на психическото състояние и емоционалния баланс. Затова е и чудесен вариант за паник атаките – носете го със себе си като аксесоар – гривна или колие, може да го поставите в чантата си, у дома, в офиса или където пожелаете и чувствате, че имате най-голяма нужда. Хванете го в ръката си, когато усетите прииждаща паническа атака.

Хаулит

Хаулитът се концентрира в това да успокоява ума. Да премахва стреса и е известен с това, че спомага при проблеми като безсъние. Помага за хармонизирането на душата с тялото. Особено подходящ е за успокояване на силно негативни емоции като гняв, разочарование, агресия, недоволство и др. Заради успокояващите си свойства се препоръчва и на хора с панически атаки, които могат да го използват като аксесоар върху себе си, в офиса или в спалнята.

Флуорит

Флуоритът се среща в голямо разнообразие от цветове и нюанси, като най-често можем да си го набавим в лилав, син, зелен, жълт цвят, както и да забележим наличието на няколко различни цвята вътре в него. Паник атаките обикновено се появавят поради сериозно травмиращо събитие около вас, прекалено напрежение и стрес и др. А задачата на този камък е да премахне стреса и да балансира емоционалното ни състояние. Той се грижи паник атаките да стоят далеч от нас, като ни зарежда със сила, енергия, спокойствие, увереност и мотивация.

Кианит

Кианитът също е известен със своите успокояващи свойства, спрява се със стреса, страховете, гнева, разочарованията и др. отрицателни емоции. Често заради динамиката на съвремието, в което живеем, не обръщаме достатъчно внимание на психическото си състояние и осъзнаваме, че нещо не е наред, когато се появят паник атаките. Камъните са чудесен начин да предотвратите тяхната поява, като ги носите с вас под формата на аксесоар или ги поставите като декорация в дома.

Ивайло Григоров
Ивайло Григоров Отговорен редактор
Новините днес