Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Най-страшната грешка, която допускаме при варенето на яйцата

12 април 2022, 16:45 часа

Оказва се, че много от нас допускат голяма грешка при варенето на яйцата, която е способна да изложи и здравето ни на опасност.

Реклама

Според лекари, ако процесът на готвене продължи повече от 10 минути, е възможно да се образуват потенциално опасни токсични съединения.

Задължително направете този ТРИК с яйцата за Великден, преди да ги сложите да се варят

Когато има продължително кипене на яйцата, могат да се образуват железни сулфиди, които да покрият жълтъците със зеленикав цвят, а ако пиете сурово яйце, то съществува риск от инфекция със салмонелни пръчици, които причиняват чревно отравяне.

Варените жълтъци пък не се препоръчват на хора, страдащи от диабет, сърдечни и съдови заболявания заради холестерола, а те могат да са много вредни.

При редовна консумация на варени яйца са възможни някои нарушения във функционирането на бъбреците и черния дроб, като докато се разгражда протеина в организма се създава голямо количество урея, докато сдвоеният орган работи.

Ето това е правилният начин за подбор на великденските яйца

Въпреки това е важно да се отбележи, че е полезно всеки ден да се яде по един жълтък и три белтъка, като така тялото приемлива доза биотин, омега-3, фосфор, витамини А, Е, К и В12, калций, фолиева киселина и селен

Ния Петрова
Ния Петрова Отговорен редактор
Новините днес