Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Вратар изкупи греха на Роналдо! Португалия оцеля след дузпи и ще играе с Франция на ЕВРО 2024 (ВИДЕО)

02 юли 2024, 00:45 часа
Реклама

Националният отбор на Португалия ще играе 1/4-финал на Европейското първенство по футбол в Германия срещу Франция! На стадион „Дойче Банк Парк“ във Франкфурт "мореплавателите" надделяха след дузпи над Словения (0:0 в редовното време и продълженията). Героят на вечерта се казва Диого Коща, който изкупи греха на Кристиано Роналдо.

Вратарят хвана 3 изпълнения на съперника от бялата точка и даде възможност на нападателя да си отдъхне след изтървания 11-метров наказателен удар в 103-тата минута. Бенямин Шешко пък направи пропуска на вечерта в заключителната фаза на второто 15-минутно продължение.

Португалия изхвърли Словения след дузпи!

Възпитаниците на Роберто Мартинес натиснаха още на старта. Ян Облак обаче не бе особено затруднен. След средата на полувремето момчетата на Матиаш Кек изравниха баланса на силите. Кристиано Роналдо стреля от фал, но не намери целта. Рафаел Леао бе най-активният състезател на Португалия. Неговите рейдове принудиха съперниците да го спират неправомерно, а главният съдия безцеремонно декорираше в жълто.

В ДРУГИЯ МАЧ ОТ ВЕЧЕРТА: Рикошет класира Франция на 1/4-финал на ЕВРО 2024, "петлите" чакат Португалия (ВИДЕО)

Роналдо така и не успя да вкара от пряк свободен удар

Малко преди почивката Жоао Палиня шутира от изгодна ситуация, ала точността му изневери. През втората част статуквото се съхрани и "мореплавателите" атакуваха непрестанно. Роналдо отново получи правото да пробва късмета си от пряк свободен удар. Петкратният носител на "Златната топка" отправи бомбастичен изстрел, който бе отразен от Облак.

Голям пропуск за Словения!

В 61-вата минута Словения стигна до най-големия си шанс. Бенямин Шешко излезе очи в очи с Диого Коста. Звездата на аутсайдера в тази среща разочарова с изпълнението си, което премина далеч от вратата. В последните секунди от редовното време Ян Облак спря Кристиано Роналдо, който бе изведен зад гърба на отбраната.

ОЩЕ: Страшно неуважение към Роналдо! Прероден познавач дебне за обрат в прогнозите на ЕВРО 2024 (ВИДЕО)

Кристиано Роналдо

Ян Облак разплака Кристиано Роналдо!

Така след 0:0 предстояха продължения! В първото от тях най-интересното се случи в 103-тата минута, когато Португалия получи правото да изпълни дузпа за нарушение срещу Диого Жота. Зад топката застана Роналдо, чийто удар бе спасен от стража на Атлетико Мадрид Облак. 

Пропускът на вечерта!

В 114-ата минута Шешко направи пропуска на вечерта! Пепе се подхлъзна и даде топката на нападателя, който не съумя да преодолее Коща. Следваха дузпи! При тях Диого Коща се превърна в герой за "мореплавателите", като спаси 3 и класира страната си на 1/4-финал срещу Франция.

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес