Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Капнете това върху чушките и те ще се белят сами

18 август 2021, 10:31 часа

Към края на лятото трудолюбивият българин се заема с отговорната задача да подготви зимнина за студените месеци. Това е доста трудоемко начинание, като се има предвид количеството плодове и зеленчуци, които трябва да бъдат почистени и консервирани.

Реклама

Печенето на чушки обаче е колкото любимо занимание, толкова и досадно. Прекрасно е да усещаме уханието, носещо се във въздуха, но онова белене, което оцветява пръстите на ръцете, е меко казано неприятно.

Днес обаче сме решили да ви разкрием една малка тайна, свързана с това как за нула време да обелим чушките. Ще се изумите като разберете, че това е възможно.

Ако направите ТОВА, ръцете ви никога няма да се оцветят от беленето на чушки

Как за нула време да обелим чушките с помощта на няколко капки от тази подправка?

Информацията, която ще ви споделим, ще направи така, че беленето на чушки да се превърне в детска игра. Стига сме губили време. Нека вдигнем завесата и ви представим негово величество – олиото.

Да, точно онова олио, с което овкусяваме салатата си, готвим ястията и т.н. Онази растителна мазнина, която е неизменна част от всяко едно домакинство.

Какво се изисква от вас да направите? Почистете и измийте зеленчуците, които възнамерявате да изпечете. Намажете ги с олио и ги сложете във фурната или чушкопека.

Бързи печени чушки по панагюрски

След като са готови, поставете ги в тенджера и задължително покрийте с капак. След като изстинат до толкова, че да можете да ги държите в ръцете си спокойно, започнете с беленето.

Ще се изумите като разберете, че само с едно движение чушките ще се белят сами. Опитайте и няма да съжалявате!

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес