Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ЦСКА с четвърта поредна победа в контролите, звезда на „червените“ напусна преждевременно

01 юли 2024, 19:18 часа
Реклама

ЦСКА записа четвърта поредна победа от началото на предсезонната си подготовка, след като се наложи с класическото 3:0 над Берое в контрола, играна в Банско. Попаденията за „червените“ реализираха Джонатан Линдсет, Тобиас Хайнц и младият Алесандро Николов.

Реклама

Двубоят бе белязан и от преждевременното напускане на игра от страна на Тобиас Хайнц. Плеймейкърът бе изваден от терена малко преди края на първото полувреме като все още не е ясно каква е причината за смяната.

ЦСКА прегази Берое преди почивката

Четвърта поредна победа в контролите 🔥

Posted by CSKA Sofia FC on Monday, July 1, 2024

Футболистите на ЦСКА стартираха много активно срещата и още до 7-ата минута стигнаха до два удара към вратата на Берое, които обаче минаха встрани. Малко по-късно „червените“ най-накрая поведоха. В 13-ата минута Линдсет бе изведен с много добро прехвърлящо подаване от Тобиас Хайнц и с лекота преодоля Артур Мота.

„Армейците“ усилиха натиска си и в 17-ата минута преднината им стана 2:0. Този път Линдсет намери Хайнц с подаване по въздух и той от воле матира стража на Берое. Малко по-късно плеймейкърът на ЦСКА бе близо до втори гол, но вратарят на старозагорци спаси.

Около половин час след старта на срещата заралии най-накрая създадоха опасно положение пред Димитър Евтимов. След грешка в отбраната на ЦСКА Каетано открадна топката, но останал очи в очи с „червения“ страж стреля покрай вратата. Малко преди края на редовното време на първата част Томислав Стипич извади от игра Тобиас Хайнц, като не стана ясно каква точно е причината за смяната.

След почивката също бе интересно

⚽️ Стартов състав

Posted by CSKA Sofia FC on Monday, July 1, 2024

На почивката двамата треньори направиха редица смени в своите състави. Около 3 минути след старта на второто полувреме Симеон Александров намери добре Станислав Шопов, но ударът му мина над напречната греда. Малко по-късно Иван Тасев стреля от малък ъгъл, но Артур Мота изби.

В 64-ата минута на срещата футболистите на Томислав Стипич направиха преднината си класическа. Тасев центрира много остро в наказателното поле на Берое, където защитник не успя да изчисти добре и топката попадна в младия Алесандро Николов, който с прецизен удар реализира за 3:0. 

Малко по-късно се стигна до спречкване между футболистите на двата отбора. След това Станислав Шопов от ЦСКА и Хуан Пабло Соломони бяха изгонени с директни червени картони. Двата щаба пък не успяха да се разберат с по колко човека ще продължат контролата и се наложи единият от изпълнителните директори на „червените “ - Филип Филипов, да тушира напрежението. До края на мача повече попадения не паднаха и „армейците“ се поздравиха с успеха.

Преди дни ЦСКА се наложи с 2:1 над румънския Политехника Яш.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес