Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

5 начина да направим тренировките си по-поносими

09 юни 2022, 14:30 часа
Реклама

Ако сте си поставили цел да влезете във форма за лятото, в даден момент може да се почувствате обезкуражени и демотивирани. Редовните тренировки доста често представляват огромна трудност, както и да се придържаме към определен режим. За щастие има няколко начина, по които може да направите преживяването по-леко и забавно.

1. Енергиен снак

Напълно нормално е да нямате енергия през всяка част от деня и това е лесен начин да си я набавите. Хапването на лек снак 30 минути преди тренировка е чудесен вариант, който ще ви даде необходимите нутриенти и ще ви „повдигне“ преди физическа активност.

2. Слушайте музика или подкаст

Музиката е хубав начин да се разсеете от трудността на тренировката и дори е възможно да ви мотивира повече. Ако времето ви минава бавно и усещате скука по време на физическото си натоварване, пускането на подкаст перфектно съчетава полезното с приятното.

3. Пийте достатъчно вода

Липсата на хидратация е един от основните причинители на умора. Пиенето на вода след тежка тренировка допринася за по-бързо възстановяване и е изключително важно. Хидратацията е основен компонент за влизането във форма и това да се чувствате добре.

4. Включете приятел

Когато тренираме заедно с приятел е по-малко вероятно да се откажем и времето минава по-бързо. Процесът на влизане във форма е по-лесен, когато споделяме преживяването с друг човек, а и така може да се мотивирате взаимно за по добри резултати.

5. Разнообразни тренировки

Няма нищо лошо в това да практикувате един вид физическа активност, но ако се чувствате демотивирани или отегчени е хубаво да опитате различни видове. Има много варианти за тренировка, които да пробвате, като по този начин по-трудно ще изгубите желание. През топлите месеци времето позволява активности навън, като бягане и плуване, а през студените на закрито. Възможни варианти са фитнес, отборни спортове, йога, пилатес или високоинтензивни тренировки. Каквото и да изберете, намерете начин да се забавлявате докато го правите и това гарантира по-голям ефект от тренировките.

Никол Караиванова
Никол Караиванова Отговорен редактор
Новините днес