Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Най-важните новини за деня: 3 юли 2024 г.

03 юли 2024, 22:00 часа
Реклама

Редакционният екип ви представя най-важните новини за изминалия ден, 3 юли 2024 г.

ПРОВАЛ НА ПЪРВИЯ МАНДАТ, САМО ГЕРБ И ЧАСТ ОТ ДПС ПОДКРЕПИХА КАБИНЕТА "ЖЕЛЯЗКОВ" (СНИМКА)

Народното събрание отхвърли с 98 гласа "за", 138 "против" и 2 "въздържал се" предложението на ГЕРБ Росен Желязков да е следващият премиер на България.

ПРОВАЛЪТ НА ПЪРВИЯ МАНДАТ И РАЗЦЕПВАНЕТО В ДПС: АНАЛИЗ НА СВЕТОСЛАВ МАЛИНОВ (ВИДЕО)

Ако ГЕРБ-СДС бяха направили компромис, кабинетът с първия мандат можеше да мине в Народното събрание. Това стана ясно от думите на политолога проф. Светослав Малинов в предаването "Студио Actualno". Според него първият мандат е бил предизвестено провален. "За мен този мандат беше предизвестено провален, когато "Има такъв народ" поискаха експертен кабинет, а Бойко Борисов каза - "експертен кабинет с министър-председател от ГЕРБ-СДС".

"АЗ СЪМ ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ДПС": ПЕЕВСКИ СЕ ОПЪЛЧИ НА ДОГАН ЗА КАБИНЕТА

Съпредседателят на ДПС Делян Пеевски няма да се съобрази с Ахмед Доган, който не иска депутатите от групата да подкрепят правителството на ГЕРБ. Това стана ясно от изявлението му пред медиите в парламента преди гласуването на проектокабинета "Желязков". 

ТРУСОВЕТЕ В ДПС КАТО ЗАЛОГ ЗА КАБИНЕТ НА ГЕРБ: АНАЛИЗ НА МАРЧЕЛА АБРАШЕВА (ВИДЕО)

Важният въпрос днес е дали ще има обновено ДПС, или ново ДПС, или ще се случат други събития в тази партия. Това заяви в предаването "Студио Actualno" социологът Марчела Абрашева, коментирайки шансовете за редовен кабинет с първия мандат на ГЕРБ-СДС.

ПЕЕВСКИ УВОЛНЯВА ХОРА НА ДОГАН: РАМАДАН АТАЛАЙ ЗА РАЗРИВА В ДПС

Делян Пеевски в момента се разпорежда с ДПС като лична фирма и уволнява и отстранява хора, които са близки до Ахмед Доган. Това заяви депутатът от ДПС Рамадан Аталай в ефира на bTV.

НАТАЛИЯ КИСЕЛОВА: ГЕРБ ПОКАЗА, ЧЕ Е В КОНДИЦИЯ ДА УПРАВЛЯВА

По-скоро стремежът да се покаже бързина от ГЕРБ, е за да може да покаже, че е в кондиция, че може да представи пълноценно правителство и това да изглежда на фона на ретроспекцията и на състава на Народното събрание - че ГЕРБ-СДС е в състояние да управлява. 

ТОРЕЦК, ЧАСОВ ЯР, АВДЕЕВКА - КАКВА Е СКРИТАТА ЦЕЛ НА РУСКАТА АРМИЯ: АНАЛИЗ НА ФРОНТА (ВИДЕО)

Унгарският министър-председател Виктор Орбан използва необявеното си посещение в Киев на 2 юли, за да се изяви като миротворец, след като Унгария пое ротационното председателство на Съвета на ЕС. Само че е много малко вероятно усилията му да доведат до стабилен мир в Украйна.

КАКВИ ПРОМЕНИ ЩЕ ДОНЕСЕ ЕДНО КРАЙНОДЯСНО ПРАВИТЕЛСТВО НА ФРАНЦИЯ?

 

Крайнодесният лидер на Националният сбор Жордан Бардела, който може да стане следващият премиер на Франция, повтори същите основни обещания, откакто бяха свикани предсрочни избори във Франция. Ако партията му формира правителството на страната, той ще намали значително имиграцията, ще намали данъците и ще се справи с престъпността, казва той.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес