Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Най-популярните цветове на автомобили в света

13 декември 2016, 09:30 часа
Реклама

Американската компания Axalta Coating Systems (известна доскоро като DuPont Performance Coatings) обяви резултатите от ежегодното си изследване за най-популярните цветове на автомобили в цял свят. Специалистите отбелязват, че в последно време се забелязва тенденция за завръщането на все по-ярка откарска на превозните средства.

„Както и досега, налице е тотална доминация на неутралните цветове, но нещата лека-полека започват да се променят. Все по-често купувачите предпочитат по-ярка окраска на автомобилите и очакваме това да се превърне в мода съвсем скоро”, заяви един от мениджърите на Axalta - Нанси Локхарт.

Както и досега, най-популярният цвят за автомобили си остава белият, като на него се падат 37% от продажбите на нови коли в световен мащаб. Следват черен с 18%, сив и сребрист – с по 11%, червен, син и бежов - по 6%, жълт – 3%, зелен – 1%, и др.

От компанията допълват, че се забелязва увеличение най-вече на интереса към  бежовите автомобили. При предишното класиране на тях са са падали едва 1% от общите продажби, а сега техният дял вече е 6%.

Велизар Георгиев
Велизар Георгиев Отговорен редактор
Новините днес