Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Джо Байдън: Не напускам надпреварата, ще се боря докрай

04 юли 2024, 11:17 часа
Реклама

Президентът на САЩ Джо Байдън се опитва да успокои висшите демократи и служителите на кампанията си, че няма да се откаже от надпреварата с Доналд Тръмп за Белия дом тази есен. През последната седмица спекулациите за това се засилиха, след като настоящият държавен глава се справи катастрофално в дебата срещу републиканеца.

Още: "Почти заспах": Байдън обясни неуспешните си дебати с Тръмп с умора

"Няма да напускам"

Байдън проведе обяд при закрити врата в сряда с вицепрезидента Камала Харис в Белия дом, след като се появиха слухове дали тя ще го замени като кандидат на партията на изборите през ноември. След това двамата се включиха в разговор с по-широката кампания на демократите, в който Байдън даде да се разбере, че ще остане в надпреварата, а Харис потвърди подкрепата си.

Още: Поуката от 1968: Как Байдън все пак може да победи Тръмп

"Аз съм кандидатът на Демократическата партия. Никой не ме измества. Няма да напускам", е заявил той по време на разговора, съобщи източник пред BBC.

Според "Ройтерс" Байдън е казал, че ще се бори в президентската надпревара "докрай".

"Позволете ми да кажа това толкова ясно и просто, колкото мога: кандидатирам се", е написал Байдън в имейл до кампанията си.

Снимка: Getty Images

От Белия дом по-рано също отхвърлиха твърденията, че настоящият държавен глава ще се откаже от битката с Тръмп.

Още: Белият дом: Байдън няма абсолютно никакво намерение да оттегли кандидатурата си

Две проучвания: Тръмп води

The New York Times излезе с ново проучване за нагласите на електората след дебата между Тръмп и настоящия президент. Резултатите показват, че републиканецът вече води с около 6 процентни пункта - най-голямата му преднина до момента.

Според проучване на CBS News Доналд Тръмп има преднина от три пункта пред Байдън в решаващите щати, в които се водят битки. Това изследване също така показва, че бившият президент води в национален мащаб.

Още: Доналд Тръмп води пред Джо Байдън: Нови проучвания

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес