Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Атака с дронове по поделение на ГРУ: Ранен е руски разузнавач, твърди независим източник

04 юли 2024, 10:44 часа
Реклама

Руската противовъздушна отбрана е свалила два дрона в Брянска област и по един над Белгородска и Тамбовска област през нощта на 4 юли. Това съобщи руското военно министерство, но се оказа, че успешна украинска атака е имало в Ставрополския край – между Черно и Каспийско море, на север от грузинската граница.

Атака с два дрона, ранен е разузнавач

Военно подразделение на Главното разузнавателно управление (ГРУ) на Русия е атакувано от дронове тази сутрин в Ставрополския край. Един разузнавач е бил ранен, съобщи независимият руски Телеграм канал ASTRA, позовавайки се свои източници.

Атаката е била осъществена с два безпилотни самолета, а целта е била военно подразделение 33443 на специалните сили (Осназ) на ГРУ в село Московско. Единият от дроновете се е взривил, ранявайки разузнавача. Няма достоверна информация за щетите, нанесени на поделението.

Самото поделение се намира на около 450 км от фронтовата линия.

Местният губернатор съобщи: "Тази сутрин два дрона паднаха в село Московско, Изобилненски район. Инфраструктурата не е повредена. Всички системи работят нормално. Моля, запазете спокойствие и се доверявайте само на проверени източници на информация".

Още: Руски напредък на изток и проблем за Украйна - нови бригади има, оръжия за тях няма (ВИДЕО и КАРТИ)

Дронове и срещу Украйна

През нощта безпилотни самолети са се опитали да атакуват украинската столица Киев "на вълни" и от няколко страни. Всички безпилотни машини са били унищожени на подстъпите към града, няма жертви или щети, съобщава местната администрация.

През нощта Руската федерация атакува Украйна общо с 22 безпилотни летателни апарата клас "Шахед", изстреляни от Курска област. От тях 21 са свалени в рамките на Киевска, Черниговска, Житомирска, Сумска, Днепропетровска и Полтавска област, съобщиха украинските военновъздушни сили.

Още: След руски обстрел над Харков: Десетки ранени, сред тях бебе и дете (СНИМКИ)

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес