Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Прокуратурата се отказа от искането за арест на Нико Тупарев

04 юли 2024, 10:55 часа
Реклама

Телевизионният продуцент Нико Тупарев остава без мярка за неотклонение. След като прокуратурата внесе протест срещу решението на първата съдебна инстанция, днес го оттегли.

ОЩЕ: Обрат: Освободиха продуцента Нико Тупарев, намесиха Пепи Еврото и Нотариуса

Мотивира се с допуснати нарушения - при съставянето на постановление за привличане, при изпращането на призовка, при предявяването на обвинението. Софийският апелативен съд от своя страна прекрати производството.

“Първо съм благодарен на прокуратурата, защото винаги тя е орган, който само се критикува. Смятам, че всеки един прокурор трябва периодично да минава някакви изследвания. Единственото мое обяснение е въпросният Франтишек да е болен и трябва да се направи някаква експертиза”, каза Тупарев след съдебното заседание.

ОЩЕ: "Агресивна клеветническа кампания": Нико Тупарев с първи коментар след акцията

Преди дни стана ясно, че изпълняващият функциите главен прокурор Борислав Сарафов е разпоредил проверка на дейността ва наблюдаващия прокурор Димитър Франтишек след задържането на Тупарев.

Припомняме, че Тупарев е обвинен за това, че в периода от 11 март до 16 септември 2020 г. е присвоил пари – собственост на фирма, в която е съдружник. Според обвинението става дума за 1 441 000 лв.

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес