Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Цитиране на Наполеон, скатаване от тренировка и още: Как "професор Ганев" счупил пръста на Силвано Пранди? (ВИДЕО)

09 октомври 2024, 17:09 часа • 342 прочитания

Волейболната легенда на България - Любомир Ганев, гостува в подкаста "Код Спорт", където разказа изключителни любопитни и забавни истории. Русенецът говори за своите взаимоотношения с италианския треньор Силвано Пранди, като си спомни как му е счупил пръста, докато изразява бурните си емоции.

Любо Ганев и забавните случки със Силвано Пранди

"За мен волейболът от първия до последния ден е бил забавление. Никога не съм го възприемал като професия, макар че изкарах много пари. А за Силвано - когато завърших ВИФ (сега НСА) получих диплома и я преведох веднага на италиански. Отивам на първа тренировка. Силвано Пранди строява отбора и аз помолих да взема думата", започва разказът на Ганев.

"Професор Пранди, от днес нататък ще ми викат професор Ганев", осмелил се да каже русенецът, а треньорът отвърнал, че вече може да се откаже от професията. Българската легенда продължи със забавни случки за взаимоотношенията си с италианския специалист.

ОЩЕ: "Простреляха ме в тъмна уличка в Бразилия": Любо Ганев разказва с усмивка (ВИДЕО)

Силвано Пранди

Номерът с часовника

Любо Ганев превъртал часовника на Силвано Пранди, за да приключи тренировката по-рано. Като аргумент за нежеланието си да играе в защита, бившият национал изтъквал, че в договора му пише нападател. "Най-добрата защита е нападението. Наполеон го е казал", изтъквал той.

Любо Ганев счупил кутрето на Пранди

Ганев продължи с разказ от Италия за мач под ръководството на Пранди. "Играем у дома с бившия тим на Силвано Пранди - Падова. Много хубав мач. Аз правя последните 2-3 точки. Правя последна точка от сервис и почвам да се радвам. Виждам Пранди, вдигам го във въздуха и като го смъкнах, видях, че съм му счупил кутрето", спомня си с усмивка Любомир Ганев.

ОЩЕ: "Младо момче на 32 години": Българин с четвърто място на олимпийски игри премина в ЦСКА

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес