Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Как чаша топла вода на гладно помага за по-лесното отслабване?

01 юни 2024, 12:33 часа
Реклама

Експеримент на учени доказа, че чаша топла вода, спомага за отслабване. Американски учени са направили експеримент. По време на този експеримент една група тествани хора са получили нискокалорична диета. Втората група спазвала абсолютно същата диета, но също така са пиели 500 мл вода преди хранене.

Обикновено се препоръчва да се пият 500 ml вода с температура 40 градуса преди хранене, но това не е обсъдено в експеримента, така че най-вероятно те са използвали вода без препоръки за нейната температура (може би само стайна температура).

В резултат на това групата, е отслабнала за 12 седмици средно с 44% по-ефективно от тези, които не са пиели преди хранене и просто спазвали само диета. В резултат на това учените са изчислили, че хората, които пият вода преди хранене, получават по-малко енергия от храната, отколкото тези, които не го правят.

Полезна ли е чаша топла вода сутрин?

Пиенето на топла вода на гладно има благоприятен ефект върху почти всички процеси в тялото, включително положителен ефект върху метаболизма. Липсата на течност може да доведе до лошо представяне, слабост и намалена ензимна активност.

Пийте топла вода сутрин! Ето защо

Полезна ли е чаша топла вода сутрин?

Как да пиете вода на празен стомах за отслабване

Струва си да уточним, че няма да отслабнете само като пиете вода. Основното и задължително условие за изгаряне на мазнини е поддържането на калориен дефицит в диетата ви. Въпреки това, пиенето на вода по редовен график ще ви помогне да подобрите изгарянето на мазнини, като индиректно ви помага да се придържате към диетата си.

· Трябва ли да пия гореща вода сутрин? Оптималната температура на водата за пиене след ставане от сън е 40°C. В същото време твърде студената вода може да провокира спазми, а горещата вода дразни стомашната лигавица.

· Трябва ли да добавя лимон? По желание можете да добавите 50 грама цитрусов сок към чаша вода. Препоръчително е същата напитка да се приема половин час преди хранене.

· Каква вода е най-добре да използвате? Струва си да се даде предпочитание на бутилирана и филтрирана вода. Най-добре е да избягвате кафето, сладките сокове и газираните минерални напитки сутрин.

· Как да си приготвим вода за отслабване и укрепване на имунната система? Добавете 50 грама лимонов сок и 10 грама джинджифил на прах към 250 мл чаша вода.

Само по 1 чаша топла вода на гладно - върши чудеса за тялото

· Мога ли да добавя мед? Да, защото топлата вода с чаена лъжичка мед се справя с повишената киселинност на стомаха и ви позволява да се наситите с по-малко храна.

Лекари и диетолози споделят, че изпиването на чаша топла вода на празен стомах ще донесе много ползи на тялото ви. Нека поговорим по-подробно за ползите от този навик.

Една чаша топла вода рано сутрин подобрява чревната подвижност, пречиства я от токсини и замърсявания. Течността намалява апетита и подготвя тялото за първото хранене.

В допълнение, пиенето на топла вода помага за втечняване на изпражненията, което ще бъде полезно за хора, страдащи от чести запек. Течност с температура 40-42°C разтваря втвърдените отпадъци и има слабително действие.

Румяна Иванова
Румяна Иванова Отговорен редактор
Новините днес