Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ако ви ухапе комар, веднага натъркайте мястото с този зеленчук

05 юли 2024, 07:58 часа
Реклама

Всеки от нас знае колко неприятни са комарите и какъв дискомфорт могат да ни създадат след ухапване. Добре, че все още пазим някои от бабините тайни и хитрини и с тях лесно съумяваме да притъпим неприятното усещане, сърбежа и зачервяването.

В днешната статия ще споделим с вас как да действате, ако досадните комари се впият във вас и ви нахапят на няколко места. Вместо да се самосъжалявате, прибегнете до един стар, но изпитан метод.

Какво да правим, ако ни ухапе комар?

Още: Размажете паста за зъби върху хартия и вижте чудо – край с комарите!

Знаете, че лукът, освен че е сред най-консумираните зеленчуци, той има и антисептични, и противовъзпалителни свойства. Не е случайност това, че в миналото зеленчукът е бил ползван за облекчаване на редица неразположения.

С него лесно можете да успокоите сърбежа и раздразнението след ухапване от комар.

От вас не се изисква да правите нещо кой знае колко специално. Грабнете една глава лук и я разрежете на две равни половини. Едната половина поставете моментално върху ухапаното място. Дръжте я върху засегнатата област няколко минути, докато сърбежът и раздразнението не започнат да отшумяват. Когато това се случи, изхвърлете половината лук и измийте старателно мястото с хладка вода, за да премахнете силната миризма.

Ще споделим с вас още един допълнителен съвет. Методът може да се прилага не само при ухапвания от комари, но и след ужилвания от пчели и оси. Предлагаме ви редовно да държите няколко глави лук в кухненския шкаф, дори и да не сте почитатели на зеленчука. Ако не в кулинарията, те със сигурност ще ви свършат чудесна работа след нападения от комари.

Още: Придирчиви насекоми: Защо комарите не хапят всички?

5 работещи народни средства за борба с комари и мушици

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес