Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Джон Макенроу: Григор направи невероятен прогрес, но титла от Шлема изглежда малко вероятна

23 август 2024, 13:39 часа • 1682 прочитания

Американската легенда Джон Макенроу говори пред "Тенискафе" и още няколко медии по различни теми, сред които мнението му за Григор Димитров и "случаят Синер". В последните дни в тенис света се развихри голям скандал с лидера в ранглистата Яник Синер, който през март месец е дал две положителни допинг проби.

Джон Макенроу за представянето на Гришо

"Григор има всички качества. Той свърши чудесна работа, за да се завърне в топ 10. Има много от какво да се гордее. Мисля обаче, че ще му е трудно вече да спечели титла от Големия шлем", каза Макенроу. "Той е опасен играч. Направи прогрес. Изглеждаше, че на Ролан Гарос и Уимбълдън можеше да направи нещо, но това не се случи."

Григор Димитров

"Има го и напрежението, защото изведнъж положението бе: "Уау, той се завърна в топ 10. Може би ще направи нещо." Ще видим какво ще стане в следващите месеци. Надявам се да играе най-добрия си тенис, защото имаше и контузия", допълни още той.

Макенроу коментира нашумелия скандал в последните дни

Случилото се със Синер му напомни за това, което стана със Симона Халеп. През 2022 година Международната агенция за тенис интегритет (ITIA) повдигна обвинения срещу тенисистката заради употреба на забраненото вещество роксадустат и отне състезателните ѝ права за 4 години.

"Това се е случило през март, а сега е август, така че изглежда като прекалено много време, което е минало, преди да се разбере", заяви американецът. "Не знам детайли, но ако Симона трябва да е разочарована, много лесно разбирам защо ще е так."

Яник Синер

"Нейната кариера бе афектирана. Все още не мога да разбера точно какво е станало. Не съм лекар. Видях, че казват, че забраненото вещество в тялото му е било малко, но не знам кога точно става достатъчно. Но, да кажем, това е разочароващо за всички", завърши той.

Това интервю идва няколко дни преди началото на тазгодишното издание на Откритото първенство на САЩ. Първата българска ракета Григор Димитров ще стартира участието си в понеделник срещу абсолютния дебютант Кириан Жаке.

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес