Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Примата на Музикалния театър Еделина Кънева получи аплодисменти и от президента

25 ноември 2019, 09:12 часа • 2940 прочитания

Цветя и много аплаузи получи примата на Музикалния театър Еделина Кънева на юбилейния си концерт. На сцената тя беше с партньорите, с които е пяла най-много в Музикалния театър - Марчо Апостолов, Александър Мутафчийски, Пеньо Пирозов, Христо Сарафов и Богомил Спиров. Специални гости на концерта бяха Орлин Горанов и Орлин Павлов. Изненада за публиката беше дуетът ѝ с Тончо Токмакчиев, на когото примата е вокален педагог.

На концерта прозвучаха арии и дуети от оперетите „Веселата вдовица” и „Графиня Марица”, където Еделина Кънева прави коронните си роли. Със своите партньори на сцената тя изпя дуети от мюзикъли, както и джаз и поп изпълнения. Участваха хорът и оркестърът на Музикалния театър с диригент Юли Дамянов и гост-диригент Любомир Денев.

След концерта Еделина Кънева беше отличена със „Златна лира” от Съюза на българските музикални и танцови дейци за високи творчески постижения и 30 години на сцената на Музикалния театър. „Ако нямаш публика, нямаш нищо",  призна Еделина Кънева пред зрителите на юбилейния концерт "Всичките мои мъже", който тя посвети на партньорството на сцената.

"Ние, колегите и приятелите от Музикалния театър, изразяваме своето възхищение от твоя вокален и артистичен талант, харизмата и високия професионализъм, с които винаги завладяваш сърцата на публиката!", заяви директорът на Музикалния театър Марияна Арсенова. От името на трупата на театъра тя пожела на Еделина Кънева творческо дълголетие, много нови сценични превъплъщения и безкрайни аплаузи.

Артистите и публиката изпяха "На многая лета" в чест на Еделина Кънева. Сред публиката на юбилейния концерт в Музикалния театър присъстваха президентът Румен Радев и съпругата му.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес