Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Джон Малкович играе във Варна, билетите са в пъти по-евтини от гостуването в Народния

19 април 2023, 09:43 часа • 3072 прочитания

Актьорът Джон Малкович ще играе в зала 1 на Фестивалния комплекс във Варна в рамките на международния театрален фестивал "Варненско лято". Той ще представи постановката "Адска комедия". Това е театрално-оперен спектакъл, в който участие ще вземе още камерният оркестър на Виенската академия, както и две оперни певици. Билетите за постановката на 23 юли ще бъдат на цени от 45 до 75 лв, а пускането им в продажба предстои.

"Адска комедия" е музикално-театрален проект, който събира Джон Малкович със сопрано певиците Чен Райс и Сузане Лагбайн. Сюжетът е базиран на реалната история за убиеца на жени Йохан "Джак" Унтервегер, който е осъден на доживотен затвор в Австрия през 1976 г. Убиецът издава своя автобиография през 1990 г. - "Чистилище", която предизвиква фурор и небивал интерес. Книгата е така харесвана, че започва кампания за изкарването на Унтервергер от затвора, за да може талантът му да бъде развит. Действително серийният убиец е освободен след огромния натиск на интелектуалците и бързо се превръща в знаменитост, като е канен в предавания и различни срещи с публиката. След излизането му от затвора обаче... убийствата на жени се възобновяват. Първоначално полицията приписва новите смъртни случаи на друг убиец, но всички следи водят до Унтервергер. Той се усеща и бяга в Северна Америка, но там е арестуван, а по-късно се самоубива в килията.

Снимка: "Варненско лято"

В ролята на серийния убиец влиза, разбира се, Джон Малкович, а оперните певици ще изпълняват арии от Хайдн, Моцарт, Вивалди, Глук и други класически композитори. Постановката е с продължителност 80 минути и не се препоръчва за лица под 16 години.

Гостуването на американския актьор във Варна е било уговорено преди гастрола му на сцената на Народния театър, пише "Площад Славейков".

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес