Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Тайната при приготвянето на перфектната джинджифилова вода

09 октомври 2024, 08:08 часа

Джинджифиловата вода е една от най-полезните напитки и нашият съвет е задължително да я включите във всекидневното си меню.

Напитката ще ви изненада с приятен леко пикантен вкус, който в началото може да ви се стори странен, а дори и неприятен. Дайте му шанс, защото много скоро ще свикнете с него, а ползите от тази вода са наистина незаменими.

С тази напитка не само ще сваляте килограми, но и ще подсилвате имунната си система, което всъщност се явява като най-голямото ѝ предимство.

Още: Какви са ползите от тиквените семки за здравето?

Освен всичко останало джинджифиловата вода подобрява метаболизма.

Коренът на растението може да се добавя и към много смутита, фрешове и други напитки. Без значение дали имате някакви храносмилателни проблеми или не, желателно е да консумирате водата ежедневно.

Коренът е богат на минерали като магнезий, калий, мед и други. Богат е и на витамин С, А и Е. Ако имате проблеми с мускулите и ставите, редовната консумация на напитката може да подобри значително състоянието ви.

Как се приготвя вкусната и здравословна напитка с джинджифил?

Още: 5 причини да пиете джинджифилова вода всеки ден

Продукти:

  • пpeceн кopeн - 5 cм
  • вoдa -3 ч.ч.
  • лимoн - 1/2 бp.
  • мaлкo дoмaшeн мeд - 1 c.л.

Начин на приготвяне:

Измийте корена, който вече сте закупили и след това го рендосайте. В друг съд се смесва водата и меда и се добавя коренът. Овкусява се с прясно изцеден лимонов сок. Напитката може да се консумира топла или студена, зависи от вкусовите ви предпочитания. Имайте предвид, че топлата е много по-полезна за организма, особено рано сутрин.

Още: Защо да пием по-често джинджифилова вода

Тази напитка може да се консумира всеки ден.

Статията има само информативна цел. Не замества консултацията с лекар, нито балансирано хранене!

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес