Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Рецепта за перфектен крем карамел БЕЗ шупли

11 септември 2024, 09:15 часа

Ако ви се похапва вкусен и домашно приготвен крем карамел, това е вашата рецепта. Днес ще споделим какво се изисква от вас да направите, за да не се получават шупли и кремът да е идеално гладък.

Как се приготвя най-вкусният крем карамел?

Извадете лист и химикал и не забравяйте да си запишете списъка с продукти, които ще са ви нужни за приготвянето на десерта.

Още: Лесен и много вкусен: Крем карамел с кроасани във форма за кекс

Ето го и него:

  • 1 л. прясно мляко
  • 8 яйца
  • 250 г захар
  • 2 опак ванилия
  • 150 г захар за карамела
  • 2 с.л. вода

Начин на приготвяне:

Гарантираме ви, че крайният резултат няма да ви разочарова. Ще се получи перфектният крем карамел и всички у дома ще са повече от доволни и щастливи.

Още: Не сте яли по-вкусен крем карамел

Започнете с карамелизирането на захарта. За някои домакини това е сложна задача, но истината е, че няма никаква философия в направата на карамела.

Захарта се изсипва на дъното на тавата, добавят се няколко лъжици вода и се разстила равномерно по цялата повърхност.

Заемете се останалата част от подготовката на десерта. Разбийте яйцата със захарта, добавяйте млякото на порции. Трябва да се получи еднородна жълтеникава смес. За предпочитане е да използвате миксер, този уред ще ви спести време и усилия.

Сместа се изсипва в тавата при карамела и се слага в студена фурна да се пече. Около 50 минути са нужни на крем карамела, за да се получи идеален. Фурната трябва да е включена на 120 – 130 градуса, не повече.

Още: Стъпка по стъпка: Крем карамел БЕЗ шупли

Да ви е сладко!

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес