Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Най-вкусният и хрупкав домашен чипс, готов за 10 минути. Не са ви нужни фритюрник или тиган!

21 август 2021, 08:28 часа

Купешкият чипс съвсем не е сред най-здравословните храни, но много хора го похапват, защото е вкусен.

Малцина се замислят върху това, че в едно пакетче се съдържат куп вредни добавки, от които организмът ни не се нуждае. Ако искате обаче да похапвате вкусен и здравословен чипс, предлагаме ви сами да си го направите.

Ще споделим с вас рецептата за най-лесния и най-вкусния чипс, чието приготвяне не е обвързано с тиган или фритюрник. Сигурни сме, че крайният резултат много ще ви допадне.

Само 10 минути са ви нужни, за да сътворите една божествена вкусотия, която да похапнете, докато гледате филм или се наслаждавате на следобедната си почивка.

Домашният чипс, готов за 10 минути

Продукти за една порция:

• 3 броя картофи (среден размер)

• Зехтин на вкус

• Подправки на вкус

Приготвяне:

Приготвянето на този чипс е като детска игра – лесно, бързо и приятно. Всеки би се справил с направата му, дори да няма никакви умения, свързани с кулинарията.

Предлагаме ви да подправите картофите с пушен или сладък червен пипер, сол, зехтин и подправка за картофи. Комбинацията е феноменална.

За предпочитане е да ги нарежете на колкото се може по-тънки филийки, така че самото приготвяне на чипса да не отнема твърде много време, а и вкусът му да е максимално близък до този на купешките.

Имате останал сух хляб? Направете този уникален чипс!

Задължително покрийте тавата с хартия за печене, така че да не залепне. Подредете резените картофи по дъното на тавата и ги сложете в микровълновата печка за 6 – 7 минути. Ако картофените парченца са твърде тънки, можете да намалите времето. 3 – 4 минути е възможно да са напълно достатъчни.

Насладете се на този хрупкав и здравословен чипс, готов за нула време.

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес