Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Как се приготвят пържени чушки с брашно

01 септември 2024, 21:03 часа

Пържените чушки с брашно са вкусно ястие, което се приготвя лесно и бързо. Това е от онези рецепти, които ни връщат в детството и ни напомнят за топлината на бабините ястия. Макар и простичко на пръв поглед, това ястие съчетава вкусове и аромати, които го правят специално. В следващите редове ще разгледаме как да приготвим тази вкусна и питателна рецепта за пържени чушки с брашно и яйца.

Необходими продукти

За приготвянето на тази рецепта ще ви трябват:

  • 6 бр. големи зелени чушки
  • 3 яйца
  • 2 с.л. брашно
  • 1 в.ч. прясно мляко
  • Сол на вкус
  • Олио за пържене

Как се приготвят пълнени чушки по гръцки

Начин на приготвяне

  1. Започнете с подготовката на зелените чушки, като ги измиете добре и ги нарежете на малки парчета или кубчета. Загрейте малко олио в дълбок тиган и добавете нарязаните чушки. Оставете ги да се запържат, докато започнат леко да омекват и да придобиват златист цвят.
  2. Когато чушките са почти готови, добавете брашното в тигана. Разбъркайте добре, за да се запържи и брашното, като същевременно се смесят вкусовете. Това придава приятна текстура и леко сгъстява соса, който ще се образува по-късно.
  3. След като брашното е добре запържено, налейте млякото в тигана и отново разбъркайте. Млякото придава кремообразност и леко сладникав вкус на ястието, който прекрасно се съчетава с чушките. Накрая добавете разбитите яйца и продължете да разбърквате, докато яйцата се сготвят и се смесят равномерно с останалите съставки. Подправете със сол на вкус.
  4. Ако сместа ви се струва твърде гъста, може да добавите още малко мляко, за да постигнете желаната консистенция.

Селски пържени чушки от бабиния тефтер

Пържените чушки с брашно и яйца се сервират топли и са идеално допълнение към всяко основно ястие или като самостоятелно ястие. Техният уникален вкус и аромат ще ви върнат назад във времето и ще ви накарат да се почувствате като у дома си. Тази рецепта е не само лесна за изпълнение, но и предлага комбинация от съставки, която е любима на мнозина. Опитайте я и споделете удоволствието от традиционната българска кухня с вашите близки и приятели.

Денис Витанов
Денис Витанов Отговорен редактор
Новините днес