Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ябълков крамбъл в микровълнова: Фантастичен десерт, готов за 5 минути

17 октомври 2024, 16:05 часа

Ябълков крамбъл е десерт, който се приготвя чрез покриване на подсладена ябълкова смес със смес, подобна на streusel, и след това изпечен. Това печено лакомство често се сервира със сладолед или бита сметана.

Още: Сезонна рецепта: Ароматни палачинки с тиква

Въпреки че ябълковият крамбъл има репутацията на успокояващ десерт, много рецепти включват много белене, нарязване и измерване. Също така трябва да го печете, докато ябълките омекнат и крамбълът стане златистокафяв - и това може да отнеме половин час или повече. За щастие има ябълков крамбъл за микровълнова фурна, който е не само вкусен, но отнема по-малко от 10 минути.

Как да си направим ябълков крамбъл в микровълнова

Необходими съставки:

  • 1 средна или голяма необелена ябълка (всеки сорт)
  • 150 гр. овесени ядки с кафява захар
  • 1 супена лъжица масло
  • 1 ч.ч. лимонов сок
  • Гарнитура по желание: прясна стръкче мента
  • Топинги като кисело мляко, сладолед или карамелен сос (по избор)
  • Незалепващ спрей за готвене, за омазняване на чаша

Начин на приготвяне:

В малка купа смесете заедно овесените ядки и маслото, като използвате вилица или пръсти, докато сместа заприлича на натрошен топинг. Оставете настрана. Измийте добре и подсушете ябълката. Поставете върху чиста дъска за рязане и нарежете на малки кубчета.

Още: Как да си приготвим кремообразен и плътен горещ шоколад у дома

Намажете подходяща за микровълновата чаша със слой незалепващ спрей за готвене. Добавете парчета ябълка с лимонов сок и капка вода. В микровълновата за 90 секунди или докато парчетата ябълка омекнат.

Поставете овесените трохи върху омекналите ябълки. Гответе още 90 секунди. Сервирайте топло, гарнирано с мента и/или гарнитура по желание.

Добър апетит!

Цвета Господинова
Цвета Господинова Отговорен редактор
Новините днес