Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Зеленогорски: Вратата на Реформаторския блок е отворена за всички вдясно

30 януари 2017, 08:55 часа • 724 прочитания

Реформаторският блок (РБ) стои добре след този конгрес и вратата е отворена за всички, включително за колегите, които ни напуснаха. На конгреса имаше 250-300 делегати от ДСБ, включително цели структури. Това заяви зам.-председателят на Движение „България на гражданите” Найден Зеленогорски. Според него РБ е единствен гарант за силно дясноцентристко управление.

На въпрос на БНТ как ще коментира думите на Радан Кънев, че остатъкът от РБ е сфера на влияние на ГЕРБ, Зеленогорски отвърна, че няма да говори със силни думи. Ако не ни обедини мъдростта, ще ни обедини неволята – казах го през 2013 година, надявам се да не се случи пак така, добави той и призова за спокойствие и демократичност. Зеленогорски изрази надежда да има обединение – има още 4-5 дни, каза той.

По думите на Зеленгорски успехите в икономиката на досегашното управление са безспорни – за пръв път има бюджетен излишък след 2008 година, и трябва да е продължи с консервативния фискален модел. Трябват обаче значителни инвестиции – силна държава, в областите на образованието, здравеопазването, културата. Освен това трябва да се премахне произвола на администрацията върху обикновения гражданин. Трябва да отстояваме идентичността си пред ЕС и НАТО, но само там можем да реализираме българския национален идеал, изброи Зеленогорски вижданията на Реформаторите. Като главна грешка зам.-председателят на Движение „България на гражданите” посочи разцеплението и разсъждението за по-къс хоризонт. Може би трябваше да има по-голям натиск да се справим с последиците от КТБ, добави политикът.

Очевидно е, че с доходите в момента не може да се продължава напред, но не мога и да приема обещанията на левицата – едни събрани пари да бъдат похарчени. Ако това е идеята – лявото да харчи, а дясното после пак да дойде да събира, не сме съгласни, заяви Зеленогорски. Идеята 4-5 месеца да даваме високи пенсии, а след това – никакви, едва ли въодушевява някого, добави той.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес